latinica  ћирилица
16/03/2015 |  15:29 | Аутор: РТРС

Министарство здравља: Поправити однос према пацијентима у породилиштима

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске тражи од свих директора здравствених установа у Републици Српској, у чијем саставу се налазе породилишта, да посебну пажњу посвете унапређењу односа и комуникације са пацијентима.

Како је саопштено, у протеклих неколико година, Министарство је заједно са својим партнерима у више наврата проводило активности опремања породилишта, унапређења рада и сензибилизације здравствних радника у овој области, те сматра да не би требали постојати разлози за незадовољство пацијената.

Међутим, према сазнањима Министарства, најчешће притужбе у раду породилишта су лош однос и лоша комуникација са пацијентима због чега Министарство тражи од свих директора здравствених установа да обрате пажњу на овај сегмент, те поред сигурности и квалитета услуге, кроз додатни рад са здравственим особљем, обезбиједе веће задовољство и што угоднији боравак, у болници, породиљама и њиховим породицама.

Министарство такође позива све грађане да, у случају да имају негативна искуства у породилиштима у Републици Српској, иста пријаве менаџменту здравствене установе и заштитнику права Фонда здравственог осигурања који ће о томе обавијестити Министарство.