latinica  ћирилица
01/03/2015 |  14:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Монте Карло- Награда филму "Споменик М. Џексону"

Филм "Споменик Мајклу Џексону", сценаристе и редитеља Дарка Лунгулова, награђен је Специјалним признањем, Наградом за најбољи сценарио на 12. Фестивалу филмске комедије у Монте Карлу.

Награду за животно дјело добио је почасни гост фестивала, амерички редитељ српског поријекла Питер Богданович, чија је комедија "She’s Funny That Way" свечано отворила фестивал ван конкуренције.

На гала церемонији, награде за животно дјело добили су, између осталих, и легенде европског и свјетског филма, глумци Урсула Андерс, Ђанкарло Ђанини и Франко Неро.

- Драго ми је да сам добио награду на фестивалу који његује филмску комедију као начин да се о озбиљним темама проговори другачије, а да се при том не изгуби емоција - рекао је Лунгулов.

- Још већа ми је награда што сам упознао редитеља Питера Богдановича и са њим "дијелио позорницу", док смо један другом честитали. Његов филм "Посљедња биоскопска представа" у који сам се заљубио још као дванаестогодишњак један је од разлога што се бавим филмом - истакао је српски редитељ.

У жирију фестивала у Монте Карлу били су италијански редитељ Ђовани Веронези, филмски критичар Ли Маршал и француски редитељ Клод Зиди.