latinica  ћирилица
01/03/2015 |  13:02 | Аутор: СРНА

УИО БиХ- Одузета роба вриједности 95.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ су на подручју Сребреника, пијаце Аризона и на путу Зворник - Бијељина привремено одузели робу укупне вриједности 95.000 КМ.
УИО - одузета роба - Фото: СРНА
УИО - одузета робаФото: СРНА

Роба је привремено одузета у неколико одвојених акција због непосједовања било какве документације о њеном поријеклу, саопштено је из Управе. Код једног привредног друштва које послује у оквиру пијаце Аризона пронађена је и привремено одузета роба страног поријекла - 30.000 комада маски за лице, 80 торби и 5.856 метара ролни текстила, укупне вриједности 59.440 КМ.

Код једног привредног друштва из Сребреника, како се наводи, привремено је одузета роба страног поријекла, и то машински теписи, подметачи и простирке за купатило, укупне вриједности 16.528 КМ.

У саопштењу се додаје да је код још једног привредног друштва у Сребренику пронађена роба страног поријекла, а ријеч је о 381 комаду разних аутодијелова, вриједности око 10.000 КМ.

На путу Зворник - Бијељина службеници УИО, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, утврдили су да је држављанин Србије из Лознице чији су инцијали П.Д. путем возила брзе поште, у власништво фирме из Бањалуке, на адресе више купаца послао пошиљке робе страног поријекла, и то 28 пари спортских патика "најк", четири пара спортских патика "пума" и два пара гојзерица "најк", укупне вриједности око 9.000 КМ, а за робу није било доказа да прошла царинску процедуру.

Против одговорних правних и физичких лица, УИО је пред надлежним судовима поднијела захтјеве за покретање прекршајних поступка.