latinica  ћирилица
01/03/2015 |  12:31 | Аутор: СРНА

Фудбалери Сутјеске и даље у штрајку

Играчи фудбалског клуба Сутјеска из Фоче у штрајку су већ двије седмице, јер су, како истичу, незадовољни радом предсједника клуба Мирослава Дуњића, чију смјену траже, а до почетка прољећне полусезоне Прве лиге Републике Српске остало је само седам дана.

Руководство општине Фоча, која је главни финансијер клуба, одржало је ове седмице одвојене састанке са Управом и играчима, покушавајући да нађе компромис да би се штрајк прекинуо.

Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ћурчић рекао је да је Управи и играчима поручено да су све обавезе према клубу измирене и да је у прошлој години из буџета општине за ФК Сутјеску издвојено 170.000 марака, пет хиљада више него што је било планирано.

Ћурчић наводи да су играчи на састанку са начелником општине Радисавом Машићем скренули пажњу да нису задовољни руководством клуба, али да на то општина не може утицати.

"Ми као општина не можемо мијењати руководство, немамо законску обавезу нити могућност да тако нешто промијенимо. Ти проблеми се законски рјешавају кроз органе клуба, прије свега кроз Скупштину клуба", рекао је Ћурчић.

Он је додао да је играчима понуђено неколико варијанти и да очекује да ће штрајк бити обустављен.