latinica  ћирилица
01/03/2015 |  11:52 | Аутор: РТРС

Група Ива- Пјесма и позив на број 1458 за културу у Добоју (ВИДЕО)

У Добоју је синоћ промовисан спот етно групе Ива за пјесму "Не додоле! Тјерање кише".
Добој: Промоција етно групе "Ива" - Фото: СРНА
Добој: Промоција етно групе "Ива"Фото: СРНА

Приход од улазница и хуманитарног броја 1458, који је активан од данас, ићи ће за обнову, у поплави уништеног добојског Центра за културу и образовање. У функцији је и хуманитарни број 1458!

Нови музички спот групе Ива, посвећен овој добојској културној установи, одржан је у девастираној биоскопској сали Центра, који је током поплава претрпио штету од око 300.000 КМ.

Професор Саша Павловић рекао је да овај концерт није само промоција спота, већ и хуманитарног броја 1458 који се покреће за обнову добојског Центра. Он је изразио жељу да се култура поново врати у овај град и поручио да "сами грађани морају бити први који неће разочарати свој град".

Директор Центра Новак Радојчић рекао је да по окончању тендерске процедуре, радови на обнови сале почињу наредног мјесеца и да је свака новчана помоћ добродошла. Он је истакао да је град издвојио око 30.000 КМ за грубе радове на санацији објекта, али да је неопходно 300.000 КМ да се Центар врати у стање прије поплава.

Радојчић је навео да се ради на изради пројекта за надоградњу и реконструкцију Центра у износу већем од милион марака, а та средства би се прикупила од донатора. Упозорио је да ће девастираност објекта Центра битно утицати на културна дешавања ове године, чиме се доводи у питање и организовање традиционалног "Театар феста".