latinica  ћирилица
01/03/2015 |  10:13 | Аутор: СРНА

Бањалука- Скупља вода и комуналне услуге

Цијена воде и канализације за грађане Бањалуке од данас ће износити 1,18 КМ по метру кубном, што је за 10 одсто више него до сада, а цијена услуга прикупљања и одвоза смећа из домаћинства износиће 0,138 КМ по метру квадратном стамбеног простора, што је повећање за 20 одсто.

Већу цијену комуналних услуга је условило повећање цијена одлагања отпада на депонију, као и поскупљења енергената и услуга репроматеријала, кажу у градској управи.

Из Управе наводе да је закључак о повећању цијена комуналних услуга донио градоначелник Слободан Гаврановић, на основу препорука Радне групе за корпоративно управљање, у чијем раду је учествовао и представник Покрета потрошача Републике Српске и анализе надлежног Одјељења за привреду о оправданости захтјева за повећање цијена услуга комуналних предузећа Водовод Бањалука и Чистоће.

У градској управи кажу, да цијене услуга Чистоће нису мијењане од 2005. године, а Водовода од 2011. године.

Анализе надлежног одјељења, додају, показале су да Бањалука има најнижу цијену одвоза отпада у Српској, а да су цијене воде и канализације веће у Бијељини 2,60 КМ по метру кубном, Прњавору 1,98 КМ, Приједору 1,57 КМ, Градишки и Дервенти по 1,63 КМ, те Источном Сарајеву 1,45 КМ по метру кубном.