latinica  ћирилица
01/03/2015 |  09:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Објављен видео снимак убиства Немцова, свједоци описали убицу (ВИДЕО)

Како преноси руска мрежа Спутњик, снимак је забиљежила једна од камера која 24 часа прати саобраћај и временске прилике у Москви.

На видео снимку се види како Немцов у пратњи украјинске манекенке Ане Дурицкаје шета мостом. У 23.31 сат, грталица је прошла поред њих и заклонила их. Моменат касније човјек, највјероватније убица, како наводе руски медији, истрчао је иза грталице и улетио у аутомобил који га је чекао.

Спутњик наводи, да није познато како је наводно нападач успио да дође на мост. Руски медији наводе да, иако је претходно јављено да су непознати нападачи побјегли у бијелој "лади", на снимку се види да је ријеч о сивом аутомобилу.

Оцјена ове медијске мреже јесте да се очигледно ради о убиству испланираном до посљедњег детаља.

Немцов ће бити сахрањен у Москви, рекао је његов бивши портпарол Александар Котусов, и додао, да породица још није одредила тачно мјесто и вријеме сахране.

 

Свједоци описали убицу

Два кључна свједока у убиству руског опозиционог политичара Бориса Немцова у свом свједочењу изнијела су физички опис убице, наводе данас руски медији.

Полиција трага за мушкарцем висине између 170 и 175 центиметара, кратке косе, који је носио плаве фармерке и браон џемпер, јавио је Међународни сервис вести Спутњик.

Истражни комитет Русије планира да спроведе додатне истражне радње када је ријеч о Ани Дурицкаји са којом је Немцов био у друштву када је убијен.

Према подацима руског Министарства унутрашњих послова, Немцов је убијен у центру Москве у петак у 23 сата и 40 минута по локалном времену, када је на њега испаљено више метака из аутомобила у пролазу.

Истражни комитет у овом тренутку разматра неколико могућих сценарија злочина, од којих неки доводе убиство опозиционара у везу са догађајима у Украјини, терористичким нападом на сатирични недељник "Шарли ебдо" у Паризу и Немцовим пословним активностима.