latinica  ћирилица
30/01/2015 |  13:31 | Аутор: СРНА

Невријеме у Милићима и Власеници

Јак вјетар, који од синоћ дува на подручју Милића и Власенице, чупао је стабла, скидао кровове са стамбених објеката и установа, а изазвао је и прекиде у снабдијевању струјом због бројних оштећења на електро-мрежи.
Невријеме у Милићима - Фото: СРНА
Невријеме у МилићимаФото: СРНА

Начелник Службе за заштиту и спашавање у општини Милићи Бранислав Новаковић рекао је да су припадници Територијалне ватрогасне јединице интервенисали на неколико локација, гдје су поломљена стабла препријечила путева и прекинула саобраћај.

"Неких радикалнијих дешавања, бар по дојавама грађана, за сада нема. Јутрос су ватрогасци уклонили једно стабло које је запријечило саобраћај на магистралном путу Власеница - Зворник, а тренутно интервенишу у насељу Мишићи, гдје је једно стабло пало преко пута. Пратићемо и даље ситуацију на терену", рекао је Новаковић.

У власеничкој Радној јединици "Електродистрибуције" саопштили су да је, због оштећења на електромрежи, усљед снажног вјетра, око 500 домаћинстава, претежно у сеоским подручјима, јутрос од 8.00 часова без електричне енергије.

Технички руководилац у РЈ "Електродистрибуција" Власеница Томо Ђурђић рекао је да су екипе електричара на терену и улажу напоре да санирају бројне кварове и оспособе електро-мрежу за нормално функционисање.

Бројна оштећења нисконапонске мреже и прекиди у електроснабдијевању регистровани су и на подручју општине Милићи, речено је у милићкој "Електродистрибуцији".