latinica  ћирилица
30/01/2015 |  13:03 | Аутор: СРНА

Требиње: Нема поплављених подручја

Јака киша и снијег, који на подручју Херцеговине падају од синоћ, нису проузроковали плављења, али штабови цивилне заштите за ванредне ситуације засједају и праве анализу стања, те припремају екипе у случају већих временских неприлика.

Директор Републичке управе цивилне заштите /РУЦЗ/ Весељко Елез,  рекао је Срни да у Херцеговини, за сада, нема проблема, али да је боље да се ситуација схвати озбиљно, јер су најављене јаче падавине.

- Боље је да смо у приправности, да не бисмо касно реаговали, каже Елез и додаје да је РУЦЗ у центар везе у Билећу допремила агрегат и акумулатор да би, усљед нестанка електричне енергије, имали комуникацију.

Он је позвао све грађане да у случају било какве потребе позову бесплатан број 121 - Центар за обавјештавање.

Директор Дирекције за управљање водама у систему "Хидроелектрана на Требишњици" Благота Марковић,  изјавио је Срни да је проток воде кроз град 45 кубних метара  у секунди и да, за сада, нису угрожена приобална подручја низводно од града.

Марковић каже да се ситуација прати и да ће режими испуштања воде бити мијењани у складу са оствареним падавинама и дотоцима у акумулацији.

На подручја Требиња од јутрос је пало 30 литара кише по квадратном метру , а од синоћ 47 литара кише по квадратном метру . У вишим предјелима Херцеговине падају киша и снијег.