latinica  ћирилица
30/01/2015 |  09:39 | Аутор: СРНА

За викенд хладније са падавинама

У Републици Српској киша ће током дана наставити да јача, и у Херцеговини се очекују обилне падавине, док ће поподне и током ноћи постепено прећи у сусњежицу и снијег, а температура ће бити у опадању, рекао је дежурни синоптичар Републичког хидрометереолошког завода Драшко Рудан.
Киша - Фото: СРНА
КишаФото: СРНА

Рудан је навео да ће се кишовито и вјетровито вријеме задржати на југу и сјевероистоку Српске, а најмање падавина очекује се у Семберији.

Максимална температура износиће од осам до 14 степени, а у вишим предјелима око четири степена Целзијусова.

Сутра ујутро ће на југу и југозападу Српске бити облачно, мјестимично са кишом, у високој Херцеговини са снијегом, а у осталим крајевима облачно и суво.

Током дана у већини крајева биће и сунчаних интервала, а поподне ће на југу и западу поново почети киша, која ће током ноћи захватити и остале крајеве Републике Српске, а у вишим предјелима ће прећи у снијег.

Вјетар ће ослабити и дуваће умјерен, а у Херцеговини јак југо.

Јутарња температура износиће од минус четири до један степен, максимална дневна од четири до 10 степени Целзијусових, а у вишим предјелима мало изнад нуле.

У недјељу се очекује мало хладније вријеме, са слабим падавинама, углавном снијегом, и кишом на југу и у Семберији, гдје се сњежне падавине очекују током ноћи.

Температура током јутра биће од минус два до четири, у вишим предјелима око минус четири степена, а максимална дневна од нула до пет, на југу до девет степени Целзијусових.

Почетком наредне седмице очекује се хладније вријеме, са кишом на југу и слабим снијегом у осталим крајевима Републике Српске.