latinica  ћирилица
29/01/2015 |  16:09 | Аутор: БЕТА

Очекује се 1.000 филмова на Међународном фестивалу "Кратка форма"

На Трећем фестивалу кратког филма "Кратка форма", који се одржава у Горњем Милановцу, организатори у такмичарској конкуренцији очекују 1.000 филмова.
Филмска трака - Фото: илустрација
Филмска тракаФото: илустрација

Како је приjе двије године настала Међународна мрежа филмских фестивала који обухвата више од 20 земаља, а у чијем је оснивању учествовало филмско уредништво Културног центра Горњи Милановац, ове године се очекује троструко више филмова него на претходном издању "Кратке форме", кажу организатори.

Фестивал има четири категорије: микро филм, мини филм, кратки филм и филмско стваралаштво дјеце и омладине за узраст до 15, односно 19 година.

Куриозитетом такмичења сматра се јавно гласање у консултацији са публиком. Два жирија фестивала морају једногласно додијелити награде.

Како се фестивал одржава сваке друге године, право учешћа имају аутори чија су дјела настала послије 1. јануара 2013, а која ће бити упућена на конкурс до 1. маја 2015. године, навели су организатори.

Фестивал ће се одржати од 19. до 27. септембра. Културни центар Горњег Милановца 2014. године добио је награду за најуспјешнију филмску продукцију на 43. Ревији филмског стваралаштва дјеце и омладине које додјељује Југословенска кинотека.