latinica  ћирилица
28/01/2015 |  13:45 | Аутор: СРНА

Радмановић: Предсједништво БиХ нема уставну надлежност за писање изјаве

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је да није уставна надлежност Предсједништва БиХ писање изјаве о европским интеграцијама БиХ.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

"Чланови Предсједништва БиХ подлегли су притиску из Брисела или Сарајева да се баве тиме и запетљали се у свему. Њима је била довољна и мало измијењена преамбула која би се завршила тако да Предсједништво БиХ подржава иницијативу Европске комисије", рекао је Радмановић.

Он претпоставља да, након оправданих примједби о томе да се нигдје у изјави не спомињу Република Српска и уставно уређење БиХ, Предсједништво ради на исправкама изјаве, и истиче да не види излаз из свега овога.

"И Европљани су погријешили што траже да сви потпишу изјаву, јер постоји жеља скоро свих у БиХ да се иде према ЕУ. Једна оваква изјава неће убрзати те процесе, него формирање власти и одговорни људи", додао је Радмановић.

Говорећи о ситуацији у СНСД-у, Радмановић је поновио да су односи у овој партији веома добри, на високом нивоу и да нема сукоба.

"Не може било какав акт од било кога уздрмати СНСД као једну моћну партију у којој има различитих мишљења. Не мислим да ће на сједницама органа странке бити расправе о томе што је написао Рајко Васић на блогу, а не припадам онима који мисле да је то најбоља анализа до сада", каже Радмановић.

Он је напоменуо да су у припреми сједнице Извршног и Главног одбора СНСД-а на којима ће се разговарати о ономе што је прошло, али и шта се очекује од ове странке.

"Тај циклус почиње за седам до 10 дана, а биће завршен сабором странке који би требало да буде одржан у априлу", закључио је Радмановић.