latinica  ћирилица
22/12/2014 |  08:43 | Аутор: СРНА

Mогућа поледица у планинским предјелима

Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, мада је због мраза и ниских температура мјестимично могућа поледица у вишим планинским предјелима.

На подручју доњег Подриња магла смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Мостар - Невесиње, на локалитету Гребак, данас ће почети радови на минирању стијене, па ће повремене обуставе саобраћаја трајати и до сат времена.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионицама магистралних путева, Карановац - међуентитетска граница, у мјесту Бочац, и Клашнице - Прњавор, у мјесту Чардачани, због активираних клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, као и на магистралном правцу Зворник - Дрињача, у мјесту Ђевање.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

У ФБиХ је због активирања клизишта обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, па је у функцији обилазница преко Дубрава.

На магистралном путу Тузла - Бијељина, у мјесту Пожарница, због клизишта се саобраћај одвија успорено, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Ауто-мото савез Републике Српске је у сарадњи с Министарством саобраћаја и веза и Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Републичком агенцијом за безбједност саобраћаја, те осталим институцијама и локалним заједницама, невладиним организацијама покренуо велику превентивну кампању под називом "Стоп алкохолу на точковима", с циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја у Српској.