latinica  ћирилица
20/12/2014 |  19:00 | Аутор: Блиц

Пензионери који би могли до трофеја Лиге шампиона

Многе фудбалске звијезде окончале су каријеру ове сезоне и иду на заслужен одмор и поштено стечену пензију.

О томе какве фудбалске величине су ове године окачиле копачке о клин, причаће се годинама, а када би се саставила екипа од новопечених пензионера, добио би се колектив који би се глатко борио за трофеј Лиге шампиона, пише Блиц.

На голу пензионера био би бивши голман Арсенала Мануел Алмунија који је одлучио да престане са активним бављењем фудбала у екипи Вотфорда, док би слабији дио одбране чинили Данијел Ван Бујтен и Ерик Абидал. Поред њих двојице ту су и бивши капитени Барселоне и Интера Карлес Пујол и Хавијер Занети.

Како се приближавамо нападу, све веће легенде су у питању, па се као задњи везни нашао Хуан Себастијан Верон који је посљедњу годину у копачкама провео у Естудијантесу. Лијево би био асистент тренера Манчестер јунајтеда Рајан Гигс, а десно велики мајстор и бивши члан Милана Кларенс Седорф.

Иза шпицева би се нашао Антонио Августо Рибеиро Реис Јуниор или само једноставно - Жунињо. А, онда, долазе двије велике звијезде, које би сигурно биле ефикасније од многих тандема у нападу и данас, а у питању су Ривалдо и Тијери Анри.

Овакав тим би сасвим сигурно имао шта да каже у Лиги шампиона.