latinica  ћирилица
20/12/2014 |  15:52 | Аутор: Независне

Лутке причалице и ауто који лети

Као и сваке године у ово доба, када су скоро сви у празничном распложењу, говори се о поклонима, а они најзанимљивији су играчке за дјецу, посебно јер се произвођачи играчака труде да сваке године избаце што боље и напредније.
Лутке причалице и ауто који лети - Фото: nezavisne novine
Лутке причалице и ауто који летиФото: nezavisne novine

Апсолутни хит ове године у свијету је лутка "My friend Cayla"- "Моја пријатељица Кајла", која кошта 105 долара, а која представља иновацију, бар када су лутке у питању. Наиме, Кајла је лутка са којом можете комуницирати, али и играти се као са правом пријатељицом.

Кајла је прва лутка која је повезана на интернет, па тако вам може рећи доста ствари о себи, чак и то шта жели постати када одрасте. Она ће вам одговорити и на нека уопштена питања, а дјевојчице ће бити напросто одушевљена свим што могу сазнати од Кајле.

С Кајлом можете играти игрице, читати приче, а она ће вам радо причати о својим фото-албумима.

За дјецу која су љубитељи животиња, а родитељи не могу држати кућног љубимца, онда је ту играчка "Little Live Pets Love Birds Bird Cage", која је у ствари кавез са птичицом, која може комуницирати са малишаном.

Мали љубимци могу стати на длан, а када их додирнете, он може произвести чак 30 различитих звукова, укључујући цвркутање, звиждање, али и многе друге.

Ова птичица има и могућност снимања звука, па тако дијете може чути свој глас како произлази из птице. Произвођачи тврде да је ово идеална играчка за ваше дијете, које у овој птичици може добити новог пријатеља. Иначе, птица долази у кавезу па је власник може свугдје носити са собом, као праву птицу.

"Zoomer Dino" је такође једна од нових иновативних играчака која је хит на тржишту пред празнике.

Ријеч је о играчки диносауруса који производи идентичне звукове и покрете као прави диносаурус. Штавише, дјеца могу и комуницирати с њим. Попут правог диносаусура, Дино може да се наљути, али и да се врти укруг, а с времена на вријеме испушта урлике, па можете имати осјећај као да сте у Парку Јуре. Уз помоћ даљинског управљача ви можете контролисати његова "расположења". Међутим, једино га немојте вући за реп, а зашто је то тако, откриће само они који издвоје 80 долара за ову играчку.

Иако чудовишта ријетко кад могу бити слатка, бејби "Xeno Monster" је нешто најслађе што се може добити за 50 долара, тврде произвођачи играчака.

Ради се о малом чудовишту с којим се дијете може играти, јер се Kсено може кретати, а у очима има ЛЦД графику, којом може изразити више од 40 емоција. И док се Xено може играти са дјететом, он такође може комуницирати са својим Xено пријатељима. Xено има програмирано неколико игрица, па је тако игра с њима једно дивно искуство.

Да ли сте се икада запитали како би то изгледало када би аутомобили могли летјети. Е, сад то можете видјети ако, како тврде у кампањи, набавите нови "Hot Wheels RC".

За 50 долара добијате комбинацију неколико перформанси које контролишете даљинским управљачем. Ова играчка може се кретати по тлу, исто као и летјети. С обзиром на своју лагану конструкцију, може да изврши импресивне задате маневре, али и да лети до 200 метара у ваздуху.

Играчка "Кidizoom Smartwatch" је дефинитивно најпаметнији сат који се може купити дјетету. Ријеч је о сату којим дјеца могу фотографисати, али и гледати видео-клипове. Наравно, овај сат има инсталиране разне едукативне видео-игрице, па тако дјеца могу спојити лијепо и корисно. На крају, надамо се да, поред свега наведеног, показује и тачно вријеме.

И на крају, Елза, лутка из "Дизнијеве" колекције, хит је међу овогодишњим поклонима, о чему свједочи чињеница да свјетски ланци не могу набавити довољне количине, а и оно што добију, распрода се у рекордном року. Када додирнете њену огрлицу у облику пахуље, она ће почети рецитовати познате фразе из "Дизнијевих" филмова. Када подигнете њене руке, хаљина и огрлица ће засвијетлити. Елза пјева, а док пјева, њена хаљина магично мијења боје и свијетли.