latinica  ћирилица
20/12/2014 |  14:20 | Аутор: СРНА

Први дан зиме са кишом

Првог дана зиме у Републици Српској и Федерацији БиХ очекује се захлађење са кишом, која ће у вишим предјелима са падом температуре ваздуха прећи у сусњежицу и снијег.

Киша ће ујутро прво падати на сјеверу и западу, а током пријеподнева и у осталим крајевима. Током дана падавине ће престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Престанак падавина прво се очекује на сјеверозападу, а потом и у осталим крајевима. Једино слаб снијег може наставити да пада у вишим предјелима на крајњем истоку.

Највиша дневна температура током пријеподнева од четири до 10, на југу до 12. Током дана температура ће опасти, па ће увече бити од нула до пет, на планинама око минус три степена Целзијусова.

Према прогнози метеоролога, наредних дана не очекују се падавине, а ни пад температуре ваздуха. Хладно ће бити у јутарњим часовима, када се очекују мраз и магла.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе преовладава претежно сунчано вријеме, једино је понегдје на истоку забиљежена слаба киша.

Најхладније данас је било на Бјелашници гдје је у 13.00 часова измјерен минус један степен, а најтоплије у Бихаћу 16 степени.

На Сокоцу су измјерена три степена, у Горажду четири, на Хан Пијеску, у Фочи и Ливну пет, у Гацку, Вишеграду, Сребреници, Зеници шест, Зворнику, Купресу, Сарајеву седам, Калиновику, Чемерну, Бугојну, Добоју и Тузли осам, на Иван-седло девет, а у Невесињу десет.

У Бијељини, Мостару и Градачцу у 13.00 часова било је 11 степени, Мркоњић Граду 12, Требињу у Српцу 13, а у Бањалуци, Приједору, Новом Граду, Санску Мосту 14 степени Целзијусових.