latinica  ћирилица
20/12/2014 |  12:13 | Аутор: СРНА

Приједор: Прослава Нове године на отвореном

Градска управа Приједор и ове године организује дочек Нове године на отвореном, као и Дјечију нову годину.
Главна улица - Фото: РТРС
Главна улицаФото: РТРС

За забаву у најлуђој ноћи на Малом тргу ангажован је Милан Станковић, представник Србије на Евровизији 2010. године. Програм почиње у 22.00 часова и траје до један час иза поноћи.

У поноћ ће бити приређен ватромет уз честитку градоначелника, а онима који се одлуче да новогодишњу ноћ дочекају на отвореном биће послужени сендвичи и топли напици бесплатно.

Као и претходне четири године, за најмлађе суграђане биће организован дочек Дјечије нове године.

Пригодан програм за дјецу биће приређен на Малом тргу у уторак, 30. децембра, од 11.00 до 12.00 часова уз мале пјеваче, играче и свираче, ватромет од конфета. Малишанима ће се обратити градоначелник, а биће подијељени пакетићи које град најмлађима поклања уз помоћ пријатеља и спонзора.

Већина Приједорчана нову 2015. годину дочекаће у својим домовима уз ТВ програм или у друштву породице и пријатеља уз богатију трпезу.

Мањи број најлуђу ноћ провешће у неком од угоститељских објеката, док су само ријетки били у могућности да преко туристичких агенција уплате организовани дочек Нове године у некој од европских или свјетских метропола.

Знатан број приједорских угоститеља организовао је дочек 2015. године, а неки локали радиће уобичајено. У дискотекама, кафићима, ресторанима, мотелима и хотелима цијена прославе Нове године крећу се од десет до више од сто марака, а цијене зависе од укључене понуде хране и пића и од тога да ли ће гости имати музику "уживо" или само ди-џеја.

Градоначелник Приједора донио је закључак о радном времену на подручју града Приједора за период до 14. јануара 2015. године. Закључак је дсотупан на званичној старници градске управе www.prijedorgrad.org .