latinica  ћирилица
19/12/2014 |  20:49 | Аутор: СРНА

Вучић: Не очекује се услов - признавање самопроглашеног Косова

Премијер Србије Александар Вучић каже да никада није чуо да је услов за улазак Србије у ЕУ признавање самопроглашеног Косова и додаје да тај услов и не очекује.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Никада нисмо имали тај услов. Они знају да, ако би то био услов, то би значило преношење поруке Србији - не желимо да вас скоро видимо у ЕУ. Нисмо добили тај услов од ЕУ, или га ја нисам чуо", рекао је Вучић.

Говорећи о 2020. години као могућем датуму за улазак Србије у ЕУ, Вучић је за амерички Си-Ен-Ен рекао да се нада да Србија то може да учини.

На питање колики је ударац за Србију отказивање пројекта гасовода "Јужни ток", Вучић је рекао да је то био шок и да је Србија на тај пројекат рачунала због енергетске сигурности.

"Наши стручњаци сада раде на томе да нађу друге начине за снабдевање наше земље гасом", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да тајкуни више не воде Србију, као раније, али да је и даље забринут због судског и правног система у коме "пуно ствари мора да се прилагођава у будућности".

"Нема проблема са политичком вољом, нема заштићених особа, нема заштићених тајкуна, нема заштићених политичара. .. Не кажем да смо преокренули ситуацију, кажем да смо показали политичку вољу. Барем тајкуни више нису надлежни за интересе земље и народа, као што је то било у овој земљи", додао је Вучић.

Вучић је изразио увјерење да Србија може да привуче још много инвеститора, ако унаприједи правни систем