latinica  ћирилица
28/11/2014 |  19:01 | Аутор: СРНА

Потписан протокол о сарадњи спортских савеза РС и Србије

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић и министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић данас су присуствовали потписивању протокола о сарадњи шест спортских савеза Српске и Србије на Међународном сајму спорта у Београду.
Међународни сајам спорта у Београду - Фото: СРНА
Међународни сајам спорта у БеоградуФото: СРНА

 
Протоколе о сарадњи потписали су рукометни спортски савези Републике Српске и Србије, те стонотениски, атлетски, кајакашки и кошаркашки спортски савези, а потписан је и споразум о сарадњи за специјалну олимпијаду за особе са посебним потребама.

Послије потписивања споразума о сарадњи, Тешановићева је новинарима рекла да пријатељске везе између спортских савеза Републике Српске и Србије постоје дужи низ година, те да је потписивање споразума на Београдском сајму само демонстрација те успјешне сарадње.

"Ми смо и раније сарађивали, али сада ћемо још више. Планирамо да доносимо и заједничке планове за 2015. годину", истакла је Тешановићева.

Захваливши на гостопримству Министарству омладине и спорта Србије, Тешановићева је нагласила да је за ресорно министарство Републике Српске велика част што је сва три дана гост на Београдском сајму спорта.

Удовичић је рекао да је потписивање споразума шест савеза из Србије и Српске веома битно због јачања односа између два министарства, те јасна порука грађанима колика жеља постоји за размјеном искустава.

"Драго ми је да су представници Министарства спорта Републике Српске овде сва три дана и драго ми је да ћемо моћи на прави начин да јачамо наше партнерство и пријатељство. Сматрам да је то од великог значаја не само због спорта, него и због ширења сарадње у области омладине", нагласио је Удовичић.

Овом приликом, Тешановићева је Удовичићу уручила плакету Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске за Министарство омладине и спорта Србије.