latinica  ћирилица
28/11/2014 |  18:50 | Аутор: РТРС

Додик: Важно да Вучановић добије подршку бирача

У Котор Варошу митинг подршке начелнику Далибору Вучановићу чији опозив је затражила новоформирана општинска већина СДС-ПДП-СДА.

Уочи референдума који ће бити одржан и недјељу, 30. новембра, окупљени грађани поручили- Вучановић ће и даље бити начелник општине.

Подршка је стигла и од предсједника СНСД-а Милорада Додика. Истакао је да се у Котор Варошу окупила рушилачка коалиција која тамо гдје је владала није донијела ништа добро.

"Урадили смо бројне пројекте у овом граду у протеклих шест година за вријеме мандата СНСД-ових начелника. Поносан сам на те успјехе, јер сам и сам учествовао у њиховој реализацији", рекао је Додик на скупу подршке Вучановићу у которварошкој кино-сали.

Он је позвао грађане да то имају на уму када у недјељу изађу на биралишта, те да подрже развојну политику актуелног начелника и гласају против опозива.

Вучановић је поручио суграђанима да је вријеме уцјена и притисака прошло и да ће на референдуму побиједити разум, а не лични интереси и политиканство.

"Захваљајући експанзији привредног развоја Котор-Варош је постао прва општина у БиХ која је достигла предратни ниво запослености. За вријеме мог мандата ниједна фабрика није затворена, а готово све које раде су проширене и повећале су број запослених", рекао је Вучановић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у локалном парламенту Слађана Шубара рекла је да су грађани препознали намјере нове скупштинске већине, која је покренула иницијативу за опозив, а чине је одборници СДС-а, ПДП-а и СДА.

Према њеним ријечима, њихов једини циљ је "заузимање фотеља", што су показали на првој сједници Скупштине општине на којој је формирана нова већина.

"Тада су смијенили све људе из СНСД-а у општинској управи и предузећима и установама чији је оснивач општина, а СНСД ће на предстојећем референдуму показати јединство и снагу да сачува начелника Вучановића", поручила је Шубара.

У недјељу ће бити одржан референдум на којем ће се изјашњавати 21.473 бирача на 34 бирачка мјеста о томе да ли су за или против опозива начелника општине.