latinica  ћирилица
28/11/2014 |  16:33 | Аутор: РТРС

Суђење Зупцу: Свејдочила два службеника ФУП

Аналитичар Федералне полиције Елвис Кумбарић демантовао је, на суђењу директору СИПЕ Горану Зупцу, дио навода оптужнице према којој се Зубац, током фебруарских демонстрација у Сарајеву, оглушио о позиве за помоћ тадашњег директора Дирекције за координацију полицијских тијела Химзе Селимовића.

Оптужница терети Зупца да је игнорисао телефонске позиве Селимовића, тадашњег министра безбједности Фахрудина Радончића те бх. тужилаца.

Умјесто "више позива" Селимовића, Радончића и тужилаца, како наводи оптужница, Кумбарић је регистровао само два и то по један Радончића и Селимовића, док позива тужилаца уопште није било.

Други свејдок био је такође службеник ФУП-а Един Кундалић, који је анализирао снимке које су изузете од тв кућа, а односе се на демонстрације у Сарајеву од 7. фебруара и паљење зграде Предсједништва БиХ.

Зубчев бранилац Драгиша Јокић је уложио приговор на законитост тих доказа, истакавши да нема записника о њиховом изузимању, те да одбрана није имала прилику да их види, али је поступајући судија Мирсад Стрика одбацио његов приговор.

Наредно рочиште у овом предмету бит ће одржано 18. децембра.