latinica  ћирилица
28/11/2014 |  16:04 | Аутор: Агенције

Стефановић: Милановић да покаже државничку одговорност

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изразио је наду да ће хрватски премијер Зоран Милановић показати бар мало државничке одговорности и сачувати "оних 10 табли на ћириличном писму које у Вуковару до сада нису успјели да сачувају".

Реагујући на изјаву Милановића да би његов долазак на Београдски самит 16. децембра био смијешан, зато што се Србија није оградила од изјава лидера СРС-а Војислава Шешеља, Стефановић је поручио да је "Србија веома посвећана регионалној сарадњи".

"Задовољан сам што је послије много жалосних ствари које су урадили, а посљедња од њих била је резолуција коју је Хрватска предложила у Европском парламенту, господину Милановићу нешто смијешно. Нама није", рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да Србији није смијешна регионална сарадња, него јој је важна и веома јој је посвећена, преносе београдски медији.

"А то што би хрватски премијер волио да се мијеша у изборе грађана Србије и политичаре које бирају, више говори о њему него о нама", рекао је Стефановић.

Премијер Хрватске Зоран Милановић одлучио је да не дође у Београд на Самит 16 премијера држава средње и источне Европе са премијером Кине, јер се, рекао је, "српска власт није јасно оградила од Шешељевих изјава".

Он је навео да би "било смијешно" да послије Шешељевих иступа иде у Београд на самит и додао да је коректно изјашњавање о Шешељевим иступима "питање културе" и да је то нешто што би требало да услиједи након "времена и енергије уложених у заштиту српске мањине у Хрватској".