latinica  ћирилица
28/11/2014 |  14:32 | Аутор: РТС

КС Србије и Српске потписали споразум о сарадњи

Председници кошаркашких савеза Србије и Републике Српске Драган Ђилас и Борис Спасојевић потписали су у Београду уговор о сарадњи, преноси РТС.

Ђилас је, на штанду КСС у оквиру Сајма спорта, најавио и да ће репрезентације двије земље одиграти пријатељску утакмицу у Бањалуци.

Уговор су на Сајму спорта потписали предсједник КСС Драган Ђилас и његов колега из Републике Српске Борис Спасојевић, а на основу Закона о ратификацији споразума о успостављању специјалних паралелних односа између двије земље.

"Сјајно је играти против екипа из Републике Српске, учинићемо све да репрезентације Србије буде присутна у Бањалуци уочи одласка на Европско првенство 2015. године. Желимо нове асове и да наставимо да остварујемо резултате као овог лета у Шпанији", рекао је Ђилас.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић казао је да је сарадња два савеза "природна ствар".

"Пратим кошаркашку у Републици Српској, то дио мог посла. Млади играчи требало би да приграбе сваку шансу, ја сам био одувијек за то, али морају да је заслуже понашањем и играма на терену. Сарадња између два савеза траје већ дуже вријеме и ово је природан слијед дешавања", рекао је Ђорђевић.

Потписивању споразума присуствовао је и министар омладине и спорта Вања Удовичић. Он је истакао да је присуство Ђорђевића на Сајму спорта велики подстицај за све младе спортисте, јер је он за њих и даље "Сале национале", а не селектор.

"Драго ми је кад видим да се дјеца поистовећују са једним спортистом и то је порука који овај Сајам мора и треба да има... И овог пута желим да Салету и кошаркашима пожелим да и наредне године, ако је то икако могуће, буду бољи него ове", рекао је Удовичић.