latinica  ћирилица
25/11/2014 |  19:55 | Аутор: Агенције

Турска: Седам приведених због убиства навијача

Седам особа приведено у Турској на информативни разговор у склопу истраге о убиству навијача Црвене звезде Марка Ивковића. Оформљена два посебна тима за откривање починиоца злочина над српским држављанином.
Марко Ивковић - Фото: Facebook
Марко ИвковићФото: Facebook

Турски шеф дипломатије Мевлут Чавушоглу обавијестио је српског колегу Ивицу Дачића да турска полиција врши опсежну истрагу о убиству навијача Марка Ивковића у Истанбулу.

Тим поводом је, како каже Чавушоглу, на информативни разговор већ приведено седам особа.

У телефонском разговору, Чавушоглу је Дачићу рекао да ће Србију редовно извјештавати о току истраге.

Раније данас, турски министар унутрашњих послова Ефкан Ал обавијестио је министра Небојшу Стефановића да је њихова полиција оформила два посебна тима за откривање починиоца злочина над српским држављанином.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић разговарао је са министром унутрашњих послова Републике Турске Ефканом Алом поводом убиства Марка Ивковића у Истанбулу.

Ефкан Ал је рекао Стефановићу и да је турска полиција скинула снимке са 25 сигурносних камера које се налазе у близини мјеста убиства и да се истовремено узимају изјаве особа које би могле да идентификују извршиоца, наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Стефановић је рекао да је, због добрих односа двије земље, веома важно да се у најкраћем року приведе правди починилац овог бруталног кривичног дјела, јер је то интерес српске јавности и државе.

Захвалио се турском колеги што се лично заинтересовао за случај и истакао да ће се комуникација двојице министара наставити, јер Србија жели да добије све информације које се тичу истраге.

Турски министри изјавили су саучешће породици убијеног Марка Ивковића, као и Републици Србији.