latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Албанци провоцирали и у Ханији?

Серија албанских провокација настављена је и уочи пријатељског меча између Грчке и Србије у Ханији, пошто је један од дjечака које фудбалери традиционално изводе на терен, током интонирања српске химне прекрстио руке симболизујући "двоглавог Орла" који се налази на застави Албаније.

На фотографији коју је објавио портал Мондо, види се дjечак, који стоји испред капитена Србије Бранислава Ивановића са рукама у облику "традиционалног албанског поздрава", који често користе албански фудбалери приликом прославе гола.

Иначе, дан уочи утакмице објављена је информација да ће безбjедносне мjере бити максималне, с обзиром на то да на Криту живи око 100.000 Албанаца.

Истог дана у Ђенови, Албанци су три пута прекидали пријатељски меч са Италијом, а претходно су у Рену, на утакмици против Француске развили заставу тзв. "велике Албаније", исту ону због које је прекинут меч Србије и Албаније у Београду.

Европска фудбалска унија (УЕФА) регистровала је утакмицу са 3:0 у корист Србије, али због инцидената који су услиједили казнила српски тим са минус три бода, док су оба савеза новчано кажњена са 100.000 евра.

У међувремену, српски и албански савез поднијели су жалбу, а коначну одлуку донијеће Дисциплинска комисија УЕФА донијеће 2. децембра.