latinica  ћирилица
02/11/2014 |  20:09 | Аутор: vecernjenovosti

Протест Албанаца у Ниону: Вријеђање Срба и поново дрон

Окупљени су током протеста пјевали албанске националистичке пјесме и узвикивали пароле против Србије и европске "куће фудбала", а у једном тренутку су лансирали и дрон с албанском заставом.

Према писању интернет портала “Курир.рс“ Албанци су јуче протестовали испред сједишта европске “куће фудбала“ скандирајући увредљиве поруке на рачун Србије.

Иако су најављивали више хиљада демонстраната, на јучерашњем протесту испред сједишта УЕФА у Ниону појавило се тек неколико стотина Албанаца, који су, незадовољни одлуком Дисциплинске комисије, пред европском “кућом фудбала“ лансирали дрон са заставом своје земље, како “Курир“ пише.

Дуго најављивани скуп незадовољних Албанаца није наишао на велики одзив међу њиховом дијаспором, па се јуче испред сједишта УЕФА појавило тек неколико стотина људи. Окупљени су током протеста пјевали албанске националистичке пјесме и узвикивали пароле против Србије и европске “куће фудбала“, а у једном тренутку су лансирали и дрон с албанском заставом.

Протестни скуп под називом “Поносни црвено-црни“ имао је циљ да челницима УЕФА укаже на “неправду“ због одлуке Дисциплинске комисије да меч у Београду региструје тријумфом Србије са 3:0.