latinica  ћирилица
31/10/2014 |  11:34 | Аутор: sportske.net

Манчестер у приправности пред дерби

Недјеља нам у енглеској Премијер лиги доноси велики дерби Манчестера, сусрет Ситија и Јунајтеда.

Међутим, све на острву брине да ће неко на дербију пробати исто што и Албанци у Београду.

Албанци су свима дали идеју, полиција Манчестера ће бити у приправности, подсјетимо навијач је ухапшен послије меча између Ситија и Тотенхема управо због дрона који је надлетао "Етихад".

Колика је забринутост да ће овакве ствари ометати дерби нека посвједочи чињеница да ће стадион надлијетати хеликоптер, велики број полицајаца ће бити на мечу, а свако ко покуша да учини исто што и Албанци у Хумској, биће одмах ухапшен.

У овом тренутку прича се да постоје оперативне информације о могућим проблемима, не само с дроновима већ с пиротехником и сличним стварима.

Велики број паса ће бити ангажован како би "намирисао" проблеме тог типа, а додатну забринутост појачава чињеница да се забрана присуствовања мечевима истиче неким познатим хулиганима са обје стране.

То је увијек опасност. Проблеми ван стадиона, кад је окршај градских ривала, су редовна појава, а на терену је проблема било када је Рио Фердинанд погођен новчићем славећи гол Ван Персија у самом финишу 2012.

Потпарол полиције је рекао да су способни да одговоре безбједоносним изазовима једне овакве утакмице, да је уведена "нулта толеранција" и да ће најмањи испади бити жестоко санкционисани.

Око 400 полицајаца на стадиону и још на прилазима "Етихаду" ће се постарати да све протекне у најбољем реду, али како рекосмо, страх од дрона преовладава јер на то нису навикли и с тим се први пут суочавају.