latinica  ћирилица
30/10/2014 |  18:43 | Аутор: РТРС

Марej убједљив против Димитрова

Британски тенисер Енди Мареј по пети пут је обезбиједио пласман на завршни Мастерс у каријери, убједљивом побједом над Григором Димитровом.
Енди Мареј - Фото: ТАНЈУГ
Енди МарејФото: ТАНЈУГ

У дербију дана на АТП Мастерсу у Паризу, Мареј је побиједио Димитрова са 6:3, 6:3, послије само 69 минута игре.

Енди је тако и математички обезбиједио пут у Лондон, захваљујући невјероватној форми у посљедњих мјесец дана и двије освојене титуле.

У четвртфиналу турнира у Паризу играће против бољег из меча Новак Ђоковић - Гаел Монфис.

У шпанском дуелу побиједио Ферер

Шпанац Давид Ферер наставио је са одличним партијама у октобру, па је у шпанском дербију лако изашао на крај са Фернандом Вердаском. Ферер је са 6:1, 6:2 побиједио Вердаска и тако задржао реалне шансе да се као осмопласирани нађе у Лондону.

Давид је у првом направио два, а у другом сету три брејка и лагано завршио посао у осмини финала.

Изненађење је приредио Јужноафриканац Кевин Андерсон, који је послије велике борбе и чак 38 гемова избацио четвртог играча свијета Станисласа Вавринку. Уобичајено, изненађење би било и веће, али је познато да играчи који су обезбиједили завршни Мастерс често калкулишу у Паризу, што се поновило и ове године.

Андерсон је славио резултатом 6:7, 7:5, 7:6, иако је при резултату 5:4 у одлучујућем сету Вавринка сервирао за пролаз даље. Тенисер из Јужне Африке ће се у борби за полуфинале састати са Томашом Бердихом, који је са 7:5, 6:3 добио Фелисијана Лопеса.