latinica  ћирилица
30/10/2014 |  17:00 | Аутор: СРНА

Абреу: Спремност за сваку помоћ Влади Српске

Свјетска банка спремна је да пружи техничку и сваку другу помоћ у областима у којима је Влади Републике Српске потребна, а подршку поплављеном становништву путем ваучер система требало би интензивирати уочи зиме, речено је на састанку министра финансија Српске Зорана Тегелтије и шефа Канцеларије Свјетске банке у БиХ Анабеле Абреу.
Састанак министра финансија Српске Зорана Тегелтије и шефа Канцеларије Свјетске банке у БиХ Анабеле Абреу - Фото: СРНА
Састанак министра финансија Српске Зорана Тегелтије и шефа Канцеларије Свјетске банке у БиХ Анабеле АбреуФото: СРНА

Тегелтија је изразио захвалност Анабели Абреу за лично залагање и труд на основу којег су успјешно реализовани досадашњи заједнички пројекти са Свјетском банком, од којих је један од најзначајнијих хитни пројекат опоравка од поплава за становништво уз ријечне токове Дрине и Саве.

Он је поручио да је Српска заинтересована за партнерску сарадњу са међународним финансијским институцијама, уз пуно поштивање уставом дефинисаног положаја, од које би крајњу корист имали грађани.

Абреу је изразила задовољство партнерским односом и сарадњом са Министарством финансија и Владом Републике Српске, те посебно похвалила подршку поплављеном становништву путем ваучер система. Анабела Абреу борави у опроштајној посјети Бањалуци.