latinica  ћирилица
30/10/2014 |  15:49 | Аутор: РТРС

Рајфајзен банка-донације дјечијих игралишта

Рајфајзен банка ће и ове године Свјетски дан штедње обиљежити активностима усмјереним на дјецу, као носиоце будућности, и у складу с тим донираће дјечија игралишта вртићима у Горажду, Травнику и Бијељини, чија укупна вриједност износи 60.000 КМ.
Обиљежавање Свјетског дана штедње - Фото: СРНА
Обиљежавање Свјетског дана штедњеФото: СРНА

"Са задовољством и ове године настављамо нашу праксу да средства намијењена набавци промотивног материјала и честитки, поводом Свјетског дана штедње, усмјеравамо у донације дјечијих игралишта чији је саставни дио Рафа Жирафа, симбол наше дјечије штедње", рекао је директор Рајфајзен банке Карлхајнц Добниг.

Према његовим ријечима, ова банка у складу са стратегијом одрживости континуирано настоји да промовише трајне вриједности, да развија свијест дјеце о важности штедње и њеној корисности за друштво, те да допринесе побољшању услова у којима најмлађи проводе вријеме.

Поменуте донације игралишта резултат су заједничког пројекта Рајфајзен банке и компаније "Вестерн јунион" чији је Банка заступник за БиХ, саопштено је данас из Рајфајзен банке.

У оквиру овог пројекта који се, поводом Свјетског дана штедње, реализује још од 2008. године, до сада је донирано више од 15 игралишта, која су опремљена реквизитима који задовољавају све техничке и друге стандарде и који су у потпуности нешкодљиви за околину, те прилагођени узрасту дјеце којима су намијењени.

Такође, овогодишњи Свјетски дан штедње Рајфајзен банка ће обиљежити посјетама дјеце пословницама банке широм БиХ. На тај начин ће 420 малишана, из 15 вртића и основних школа, имати прилику да се упознају о раду Банке, те са појмом штедње, њеним значајем, као и разлозима за штедњу, а на крају ће им бити уручени и пригодни поклони.

Свјетски дан штедње слави се 31. октобра, као сјећање на Први међународни конгрес штедионичара одржан на тај дан 1924. године у Милану.

Учесници конгреса су се усагласили да је штедња пријеко потребна за развој човјечанства, чиме је започета ера промишљања о очувању постојећих ресурса и промјена у њиховом кориштењу.