latinica  ћирилица
30/10/2014 |  11:48 | Аутор: Агенције

Прокопали тунел од 40 м и опљачкали банку

"Лопови с планом" прокопали су тунел дуг 40 метара како би испразнили сефове "Punjab National Bank" на сјеверу Индије и дочепали се плијена вриједног више стотина хиљада долара.

Крадљивци су почели да копају у кући у сусједству банке, у држави Харјани, и прокопали тунел којим су дошли до просторије са сефовима и онда испразнили 77 сефова у којима су биле стотине хиљада долара, накит и друге вриједности, рекла је у уторак полиција за агенцију "Press Trust of India (PTI)".

Да би извели ово тешко кривично дјело лоповима није била потребна софистицирана опрема јер је осигурање било веома слабо, истакла је полиција, али банка је то демантовала.

"Лоповима је посао био лак пошто је под у дворани са сефовима био од обичног бетона," рекао је Арун Нехра, портпарол полиције Харјане. "Лако су га пробили једноставним алатом."

Банка је изјавила да је под саграђен по важећим прописима које налаже централна банка, који кажу да он мора да буде дебео двадесетак центиметара.

Провалници су можда добили идеју из боливудског филмског хита "Dhoom" у којем група мотоциклиста смишља план за пљачку сефова. У стварном животу, ова дрска крађа подсјећа на "провалу вијека" коју су 1976. у Ници извели Алберт Спађари и његови ортаци прокопавши тунел до сефова банке "Societe Generale".