latinica  ћирилица
25/10/2014 |  08:32 | Аутор: СРНА

Ухапшени у акцији "Гибралтар" пуштени на слободу

Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање једномјесечног притвора ухапшеним у акцији кодног назива "Гибралтар" и они су пуиштени на слободу, потврђено је Срни из Суда БиХ.
Хапшења - Фото: РТРС
ХапшењаФото: РТРС

Суд БиХ је одбио приједлог Тужилаштва БиХ као неоснован, јер није нашао постојање основане сумње што је основни услов за одређивање притвора.

Суд БиХ је наложио њихово пуштање, а на ову одлуку може бити уложена жалба Кривичном вијећу Суда БиХ у року од 24 часа од пријема одлуке Суда БиХ.

У акцији "Гибрaltар" припадници Сипа ухапсили су директора маркетиншке агенције С.В.Р.С.А. Невена Куленовића, Белму Куленовић, Сањина Куленовића, високе руководиоце компаније ХТ "Еронет" Стипу Прлића и Зорана Бакулу, замјеника генералног директора "Пинк БХ" Лајлу Торлак, бившег директора "Мреже плус" Дарка Алексића, директора агенције МИТА Ејуба Кучука и власника агенције "Фабрика" Сенада Заимовића.

Они су осумњичени за организовани криминиал у вези са финансијским криминалом, корупцијом, прањем новца, пореском утајом, царинском преваром, злоупотребом положаја, кривотворењем службене исправе, давањем и примањем дара и других облика користи.