latinica  ћирилица
24/10/2014 |  08:53 | Аутор: sportske.net

Најтежи пораз Партизана у европским такмичењима

Вицешампион Србије у четвртак увече није само изгубио још једну утакмицу у оквиру европских такмичења, Партизан је у Хумској исписао нову страницу историје и то оне која се не памти по добру.
Партизан - Бешикташ - Фото: ТАНЈУГ
Партизан - БешикташФото: ТАНЈУГ

Фудбалски клуб Партизан недавно је прославио 69. рођендан, а екипа Марка Николића успjела је синоћ да испише једну од најцрњих страница клупске историје.

Нико се није претjерано надао да Партизан може до побједе над Бешикташом, али ни убjедљив пораз од 0:4 није нешто свакидашње.

Партизан је посљедњи пут у Хумској примио четири гола 2009. године у дуелу групне фазе такмичења у ЛЕ када је Бриж славио у Београду резултатом 2:4.

Историја каже да је до данас Партизан најтеже поразе на домаћем терену у европским такмичењима претрпио у дуелима с Бајерном и Шахтјором (0:3), а вечерас је исписана нова страна тамне стране клупске историје.

Пораз од Бешикташа, од вечерас је уписан у клупску историју Партизана као најтежи на домаћем терену када су европска такмичења у питању!

Ако се томе дода податак да од тријумфа над Шахтјором из 2009. године црно-бијели не знају за тријумф у групним фазама европских такмичења, јасно је да се српски клуб налази у озбиљном проблему и да су елитна друштва сувише јака за тимове из региона.