latinica  ћирилица
23/10/2014 |  14:51 | Аутор: РТРС

Џакула: Афера у Тушу добиће епилог

Управа за индиректно опорезивање упутила је Тужилаштву БиХ писмени допис за одобрење наредбе о изузимању комплетне документације за фирме ТУШ д.о.о и ТУШ Трејд, потврдио је за Радио РС директор Управе за индиректно опорезивање БиХ, Миро Џакула.

Он је рекао да ће Управа тражити и 700 хиљада марака на име незаконитог тражења поврата ПДВ-а и да ће до краја спровести истрагу о овом случају.

 Ова предузећа дугују добављачима око 20 милиона марака, што ће такође бити предмет истраге надлежних органа.

Словеначка компанија ТУШ прије два дана објавила је да затвара све објекте у БиХ због лоше куповне моћи становништва и посљедица поплава.

Прави разлози су другачије природе, а позадина финансијске афере добиће ускоро епилог, најавио је Џакула. И недавни случај увоза медицинског отпада из Хрватске који је завршио у Дервенти потврдио је да УИО БиХ добро ради свој посао, рекао је Џакула, који је нагласио да је данас у Хрватску враћен трећи камион медицинског отпада.

Са данашњим даном, Управа је инкасирала 5 милијарди 23 милиона марака, што представља рекорд у десетогодишњем раду ове институције.

Џакула је међутим упозорио да би, уколико се не покрене привреда, идућа година у фискалном погледу могла бити критична и довести у питање многе буџетске позиције на свим нивоима.

Разговор са директором УИО можете у цијелости послушати у емисији Отворено речено, коју уређује и води Радован Марчета. Емисија је на програму послије вијести у 17 часова.