latinica  ћирилица
23/10/2014 |  11:52 | Аутор: sportal.rs

"Ел Класико" ће бити прекинут обори ли Меси рекорд

Све је спремно за вјероватно највећу утакмицу свјетског фудбала у овом тренутку: Барселона - Реал Мадрид (субота, 18).

Нови судар два најтрофејнија шпанска клуба, без обзира на исход, могао би највише да буде упамћен по историјском тренутку због којег би чак био прекинут на кратко.

Наиме, уколико Лионел Меси постигне два гола, постаће најбољи стријелац у историји Примере! Аргентинац би тиме престигао Телма Зару, који је са 251 поготком у елитном рангу шпанског фудбала већ шест деценија неприкосновен на врху листе голгетера. Све до појаве "чуда из Розарија".

Барселона је већ предложила вођству лиге да се меч прекине у тренутку када и ако Меси постигне други гол, како би му читав стадион, али и играчи највећег ривала Реала честитали и аплаудирали.

Шпански медији пишу да је о најављеном прекиду меча обавјештена и ФИФА, како би се отклонила и најмања могућност да Каталонци буду евентуално кажњени због нарушавања тока утакмице.

"То је интерна ствар шпанске лиге и зависи само од одлуке Федерације те државе. У правилима ФИФА не постоји одређена регулатива за такав случај", рекао је представник Свјетске фудбалске федерације.

Предсједник Примере Хавијер Тебес слаже се да би евентуални рекорд Месија свакако требало да буде обиљежен на неки начин.

"Меси заслужује да му се укаже част ако престигне Зару, јер биће то моменат за историју", рекао је први човјек лиге, преносе шпански медији.