latinica  ћирилица
22/10/2014 |  15:21 | Аутор: РТРС

Сутра киша и сусњежица

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити облачно са кишом, у вишим подручјима са сусњежицом и снијегом, а интензивније падавине очекују се поподне и у вечерњим сатима, саопштили су метеоролози.

Ујутру и пријеподне биће облачно и хладно слабом кишом на истоку, а само мјестимично на западу и сјеверу у вишим крајевима падаће снијег. У другом дијелу дана киша ће бити учесталија, а према вечери и током ноћи на сјеверозападу и сјеверу доћи ће до јаче кише уз обилније падавине.

Вјетар ће бити умјерен и јак, сјеверозападни, саоштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, на планинма од минус пет до нула, на југу до девет, а дневна ће бити од два до осам, на југу до 12 степени Целзијусових.

У БиХ данас је било облачно са кишом. На планинама и понегдје у нижим подручјима забиљежени су снијег и сусњежица.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус пет, Мраковица, Иван-седло, Купрес нула, Јајце, Сарајево, Хан Пијесак, Дринић, Калиновик, Мркоњић Град и Рибник један, Бугојно, Соколац и Тузла два, Дрвар и Сански Мост три, Невесиње, Градачац, Ливно и Зеница четири, Чемерно, Нови Град и Бихаћ пет, Гацко шест, Рудо, Вишеград и Фоча седам, Бијељина и Горажде осам, Мостар девет, Столац десет, Неум 11, Србац 15 и Билећа 17 степени целзијуса.