latinica  ћирилица
21/10/2014 |  11:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Запаљена српска кућа на КиМ

У селу Дрсник у општини Клина на Косову и Метохији у понедјељак вече запаљена је кућа српске повратничке породице, изјавила је данас начелница Пећког округа Винка Радосављевић.
Пећ - Фото: архив
ПећФото: архив

 Инцидент се догодио уоко 21 сат, а у тренутку избијања пожара у кући није било никог.

Радосављевић је рекла да је власник куће био покојни Младен Дабижљевић, а да је у кући, која је у потпуности изгорјела, живјела његова супруга која синоћ на срећу није била у кући.

Кућа је запаљена и у потпуности је изгорјела, рекла је начелница Пећког округа која је данас обишла Дрсник и разговарала са Србима повратницима које је нови у низу инцидената изузетно узнемирио.

"Апелујем на здрав разум људи да се освијестимо и да из прошлости извучемо лекцију да нам се никада више не понове те страшне ствари и да покушамо да градимо бољу будућност јер смо платили дебелу цијену и Срби и Албанци и ово што нам се догађа није нам уопште потребно на Косову али и ни у централној Србији", рекла је Радосављевић.

У Дрснику живи двадесетак српских повратничких породица које су због посљедњег инцидента веома уплашене.

У посљедњих неколико дана ово је четврти инцидент. Претходно је у Гњилану запаљен аутомобил чији је власник Србин, у Косовској Митровици у два наврата - каменицама и молотовљевим коктелима је гађана општинска зграда, а у недељу вече у Клини је каменована кућа власника Драгана Кунића.