latinica  ћирилица
15/10/2014 |  10:26 | Аутор: РТРС

Албанци крили дрон у свлачионици

Албански фудбалери сакрили су летјелицу која је носила заставу "Велике Албаније" у својој свлачионици пошто су напустили терен стадиона Партизана.
"Застава велике Албаније" - Фото: REUTERS
"Застава велике Албаније"Фото: REUTERS

Делегат Хари Бин два сата је тражио од Албанаца да из свлачионице изнесу један од два крунска доказа прекида меча са Србијом.

Један од фудбалера албанске репрезентације са собом је понио дрон у општем метежу који је настао на терену послије прекида, али нико у гостујућем тиму није желио Бину да изађе у сусрет, преноси Б92.

Други крунски доказ, застава "Велике Албаније", због које је утакмица и прекинута, завршила је у канцеларији делегата.

Утакмица, која је требало да буде одиграна у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године, прекинута је у 41. минуту, послије скандалозне провокације Албанаца, оптег метежа на терену и туче која је услиједила.

До прекида је дошло када је летјелица на даљинско управљање носила заставу "Велике Албаније", судија је зауставио игру, да би заставу ухватио Стефан Митровић, којег су потом напали играчи Албаније. И навијачи су улетјели на терен, па је судија Мартин Еткинсон одвео играче у свлачионицу, а послије скоро сат времена меч је и званично прекинут.