latinica  ћирилица
11/10/2014 |  00:16 | Аутор: Спортска централа

Албанија без навијача у Београду

Приликом договора о гостовању албанских навијача на утакмици са Србијом у Београду, договорено је да двије стране доставе спискове гостујућих гледалаца који су купили улазнице и за које се зна да долазе на стадион.

Међутим, у договорено вријеме у просторије Фудбалског савеза Србије није стигао никакав допис из Тиране, па стога организатори утакмице у Србији сматрају да гостујућих навијача неће ни бити.

"Искрено, нисам ни очекивао да ће испоштовати наш захтјев и послати списак свих својих навијача. На тај начин су себи ускратили шансу да присуствују утакмици, изјавио је комесар за безбједност ФСС Миливој Мирков за "Новости".

Он тврди и да је УЕФА јасно на страни безбједности на стадионима и да никако не би допустила да договор буде прекршен, односно да Албанци у Београд дођу без најаве.

Међутим, оно што организаторе утакмице може да брине је чињеница да је наводно велики број косовских Албанаца, али и оних из региона Бујановца и Прешева дошао до улазница потпуно регуларним путем, односно преко продајне мреже у Србији.

"Присуство гостујућих навијача у простору који није њима намијењен повлачи консеквенце, напоменуо је Мирков, заборављајући да је ипак, бар на папиру, ријеч о "домаћим" навијачима јер, наравно, Косово је Србија...