latinica  ћирилица
29/09/2014 |  15:19 | Аутор: РТРС

Ролан Гарос и РТРС - Хуманитарна акција

Радио-телевизија Републике Српске је ове године добила право на емитовање тениског турнира Ролан Гарос, за подручје Босне и Херцеговине. Агенција MP&SILVA SARL, која је ексклузивни власник права на емитовање овог престижног турнира, је Радио-телевизији Републике Српске одобрила бесплатно право на емитовање турнира.
Хуманитарна акција - Ролан Гарос - РТРС - Фото: РТРС
Хуманитарна акција - Ролан Гарос - РТРСФото: РТРС

На овакав корак се агенција MP&SILVA SARL одлучила јер су у вријеме одржавања турнира Република Српска и Босна и Херцеговина биле погођене катастрофалним поплавама, као вид подршке и разумијавања за све грађане у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Истовремено, агенција је изразила жељу да сав приход од маркетинга, који РТРС прикупи на основу емитовања турнира, буде уплаћен у хуманитарне сврхе за помоћ грађанима на поплављеним подручјима.

На основу разговора РТРС-а и агенције MP&SILVA SARL, договорено је да та средства буду уплаћена до краја 2014. године, како би се на најбољи начин сагледало коме би она била најпотребнија, а имајући у виду чињеницу да је Влада Републике Српске, у међувремену, покренула процес помоћи грађанима, локалним заједницама и јавним установама.

Будући да је тај процес још увијек у току, одлучено да се сачека одређени период, тачније до краја 2014. године, и да се након тога средства уплате на рачун Фонда солидарности Републике Српске или на рачун неке од јавних установа, прије свега школа или дјечијих вртића, које су оштећене у полавама.

Радио-телевизја Републике Српске обавијестиће јавност коме ће средстава од 13.740,52 КМ, колико је прикупљено од маркетинга на основу преноса Ролан Гароса, бити уплаћена. Преглед свих уплата по основу маркетинга, остварених током емитовања турнира, налази се у прилогу обавјештења.

Извјештај за мјесец мај (.PDF)

Извјештај за мјесец јун (.PDF)

Радио-телевизија Републике Српске, и овом приликом, жели да се захвали у своје, и у име својих гледалаца, агенцији MP&SILVA SARL на овом хуманом гесту.

Радио-телевизија Републике Српске је, као друштвено одговорно предузеће, руководећи се принципима хуманости и солидарности, у складу са својим могућностима, и из властитих прихода, самостално обезбиједила одређена средства за помоћ угроженим подручјима и организовала њихово допремање.

Као Јавни сервис свих грађана, настојали смо да тачним и правовременим извјештавањем, цјелодневним програмом који смо емитовали у најкритичнијим данима и отежаним условима рада, информишемо јавност у Републици Српској и Босни и Херцеговини, о свим релевантним дешавањима на подручјима погођеним поплавама.

Да смо у томе успјели свједоче и бројне похвале које смо добили од гледалаца, не само из Републике Српске, него и из Федерације БиХ, којима се овом приликом искрено захваљујемо на повјерењу.