latinica  ћирилица
19/09/2014 |  14:49 | Аутор: СРНА

МАНИВАЛ - БиХ не иде на "сиву листу"

Делегација БиХ је на пленарној сједници Комитета Савјета Европе за спријечавање прања новца и финансирања терористичких активности /Манивал/ издејствовала да БиХ не буде стављена на "сиву листу", саопштено је из Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ.

Пленарном засједању, које је одржано у Стразбуру од 15. до 19. септембра, присуствовали су чланови БХ Манивал делегације у саставу представника финансијско-обавјештајног одјељења Сипе - пресједавајућег делегације, те представника Министарства правде БиХ и Агенције за осигурање у БиХ.

Презентацијом својих активности и ангажовањем у смислу појашњења и изношења чињеница у вези са функционисањем система за спријечавање прања новца и финансирања терористичких активности у БиХ, Манивал делегација БиХ указала је да систем превенције и борбе против прања новца нема суштинских недостатака у рањивости.

Из Сипе наводе да ће о предузимању даљих корака према БиХ, због неиспуњења задатих услова, бити одлучено након редовне евалуације, која је планирана у новембру.