latinica  ћирилица
19/09/2014 |  13:30 | Аутор: Глас Српске

Двојица вехабија на слободи

Суд БиХ, одлучујући по приједлогу Тужилаштва БиХ, донио је рјешење у предмету "Хусеин Боснић и други" којим су осумњиченима Сенаду Хукићу и Мирзи Капићу одређене забрана путовања и састајања с одређеним особама те обавеза јављања државном органу сваке сриједе.

- Привремено су им одузете путне исправе и забрањено издавање нових, као и коришћење личне карте за прелазак границе БиХ - саопштено је јуче у Суду БиХ.

Хукић и Капић осумњичени су за организовање терористичке групе, а у вези са врбовањем ради терористичких активности. Суд је недавно донио и рјешење у истом предмету и за иста кривична дјела којим је осумњиченим Хусеину Билалу Боснићу, Авдулаху Хасановићу, Енесу Мешићу, Емину Хоџићу и Адему Карамуји одређен једномјесечни притвор.

У оквиру акције "Дамаск" припадници Државне агенције за истраге и заштиту 3. септембра ухапсили су 16 лица и претресли 17 локација у Сарајеву, Кисељаку, Зеници, Маглају, Ошвама, Горњој Бочињи, Сребренику, Горњој Маочи, Зворнику, Тузли, Калесији, Бановићима, Бужиму и Теслићу. Сви ухапшени, међу којима је и вехабијски вођа из Бужима Боснић, осумњичени су за кривично дјело тероризма.