latinica  ћирилица
15/09/2014 |  20:32 | Аутор: СРНА

Сарајево: Прекинут штрајк нa Универзитету

Синдикат Универзитета у Сарајеву одлучио је да прекине штрајк и да се од сриједе, 17. септембра, успоставе уобичајене активности.

Синдикат ће наставити са одржавањем штрајка, али у другој форми, а одлучено је и да ће од сриједе студенти моћи полагати испите, имати консултације и предавати радове.

Предсједник Синдиката Берко Зечевић рекао је да се штрајк наставља у промијењеном облику, све до формирања легитимне владе у Кантону и испуњења захтјева.

"На Универзитету има 850 наставника и асистената који су ангажовани извана, а већина наставника и асистената ради од 30 до 100 посто више него што је предвиђено нормом. Ми ћемо испуњавати обавезе које нам је прописало ресорно министарство за плату коју добијамо, али је остављена слобода људима да не раде више од норме ако не треба", рекао је Зечевић.

Из ресорног министра је речено да садашња влада Кантона Сарајево није легитимна за рјешавање њихових проблема и да би требало сачекати формирање нове владе.

Наставници и сарадници, чланови Синдиката Универзитета у Сарајеву донијели су раније одлуку да неће одржавати наставни процес, све док се не настави дијалог Владе Кантона Сарајево и представника Синдиката Универзитета у Сарајеву од 7. фебруара.