latinica  ћирилица
11/09/2014 |  22:27 | Аутор: sportske.net

Адвокат: Терен стадиона Партизана је никакав

Селектор репрезентације Србије Дик Адвокат пренио је медијима у Белгији своје прве утиске везане за нови посао а осим анализе игре селекције Србије Холанђанин је коментарисао Србију као земљу, Београд и стадион Партизана.

У данима док је боравио у Србији Адвокат није био превише причљив али је зато по повратку у Холандију медијима отркио који су му били услови да прихвати посао, како је доживио Београд али и шта мисли о квалитетима и манама репрезентације на чију је клупу сео.

"Због ратова деведесетих Србија је помало у прошлости. Неке ствари су модернизоване, али за многе хотеле и зграде вријеме је стало. То важи и за Партизанов стадион. Играли смо на стадиону за који мислим да је стар 100 година. Освјетљење је било одлично, али је терен никакав и то мора да се промијени" рекао је Адвокат.

Јасно је да Адвоката није фасцинирала посјета престоници Србије и стадиону Партизана што му је само додатно учврстило став да не жели да живи у Србији.

"Вратио сам се кући послије недјељу дана тамо, не желим да живим у Србији. Тако ћу радити и у наредне двије године, тако је интересантније и под другим условима не бих ни прихватио посао. Договор који смо направили сасвим ми одговара. Не желим да живим у иностранству, да желим, онда не бих тренирао Србију" истакао је селектор "Орлова".

Овакве изјаве многима у Србији можда се неће свидјети али то није нешто што поклонике фудбала треба да интересује све док Адвокат прави резултате са "орловима" а надолазеће утакмице у квалификацијама за ЕП биће најбољи показатељ какав је стручњак.

Када је ријеч о утисцима везаним за игру српских фудбалера Адвокат већ има одређени став и замисли које ће у будућности жељети да спроведе у дјело.

"За први пут је било добро. Циљ ми је да екипа што прије одрасте, јер је наивност већ дуго бољка овог тима. Немамо узалуд тако младу селекцију, посебно у везном реду. Али такође имамо и играче Челзија и Ситија, добрих стартних 11, од тога може да се направи добар микс" казао је Холанђанин.

Осим тога Адвокат је изнио став који се често може чути када љубитељи фудбала прате домаћи фудбалски шампионат. Игра репрезентације Србије у појединим тренуцима дјелује безидејно!

"Имам утисак да често не постоји идеја. Мора да постоји неки разлог због којег играш на неки начин. Ови младићи морају да науче да бирају праве моменте, уколико сте бољи од противника, нема разлога да се повлачите, док против јачих екипа то има смисла, али онда то морате да радите као тим. Тиме се ја сада бавим, то се против јаке екипе као сто је Француска показало добрим, мада је све то још крхко" закључио је стратег репрезентације Србије.

Прилику да поново дође у град и на стадион "гдје је вријеме стало" Дик Адвокат имаће у октобру када ће се репрезентација поново окупити уочи квалификационих утакмица за одлазак на ЕП у Француској које "орлови" играју против Јерменије и Албаније.