latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 26/03/2013 | 19:29

Тренер Игокее: Откажите Фајнал фор!

Тренер Игокее Драган Бајић позвао управу лидера АБА лиге да откаже завршни турнир у Лакташима. "Ово је неправда!"

Овогодишња сезона АБА лиге требало је да буде најнеизвјеснија и најквалитетнија у посљедњих неколико година, али се због погрешног тумачења правила Евролиге претворила у кошаркашку ноћну мору за поједине учеснике, посебно оне који су остварили најбоље резултате.

Највећи губитник у свему томе је првак регуларног дијела сезоне, Игокеа, која, упркос оствареном резултату, који јој је на почетку сезоне гарантовао директан пласман у Евролигу, није сигуран учесник елитног такмичења, а питање је да ли ће бити и ако се пласира у финале и обезбиједи адекватну дворану.

Све ово изазвало је велико незадовољство и огорчење у Игокеи, а тренер Драган Бајић је због некоректног односа према његовој екипи у уторак у име стручног штаба и играча у отвореном писму позвао управу клуба да откаже организацију завршног турнира АБА лиге, која је у међувремену додијељена клубу из Лакташа.

"Кад је квалитет и снага мога тима за предстојећи фајнал фор у питању који треба да се игра на нашем паркету и уз нашу публику не плашим се као тренер. Са овим тимом не плашим се ниједног противника, поготово не у Лакташима, али се плашим ожиљака који би сигурно оставили трајне посљедице на све нас а то нам сигурно није потребно јер само ми знамо како се осјећамо послије свега овога. Ако сте у могућности откажите Фајнал фор па нека га организује неки већи клуб, неки већи град, нека већа држава... Боље да негдје одемо као туристи, јер је дошло вријеме да је боље губити и остати срећан него побјеђивати и остати шокиран", пише у Бајићевом писму управи клуба.

Тренер Игокее истакао је да се обраћа управи са овим захтјевом, јер је према њему као тренеру, његовом стручном штабу и његовим играчима учињена велика неправда.

"Све ово што се десило је један велики шок који смо доживјели и моји играчи као спортисти и ја као тренер односно спортски радник. Сви заједно смо имали спортски мотив, а то је да будемо најбољи јер смо знали шта нам доноси ако смо најбољи. Као тренер овога тима најбоље знам које су његове могућности и крајњи домети, сматрам да су најбољи што су и показали у протеклом периоду. За то што смо најбољи зна се шта смо добили - шок као спортисти и ожиљак који тешко зараста и једно велико НИШТА!", истакао је Бајић.

Завршни турнир АБА лиге би требало да буде одигран у Лакташима од 25. до 27. априла, а Игокеа ће се у полуфиналу састати са Партизаном мт:с, док други полуфинални пар чине Црвена звезда Телеком и Раднички из Крагујевца.