X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
ПСИ ЛАЈУ, ВЕТАР НОСИ
Домаћа серија
ПСИ ЛАЈУ, ВЕТАР НОСИ
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
ПСИ ЛАЈУ, ВЕТАР НОСИ

 

“ПСИ ЛАЈУ, ВЕТАР НОСИ” субота 21 час и 15 минута


Телевизијска серија „ПСИ ЛАЈУ, ВЕТАР НОСИ“, према сценарију Радоша Бајића, у режији Јелене Бајић-Јочић, реализована је у продукцији Радио телевизије Србије и Цонтраст Студиос-а.


Ова ТВ прича, која се састоји од једанаест епизода, је по жанру комедија, чија је радња смештена на периферију Београда. Њени јунаци су типични представници једне веома велике групе људи који живе на ободима великих градова без икакве економске и социјалне сигурности, без сталног запослења, а често и без сигурног крова над главом. Они, потпуно маргинализовани, обитавају од данас до сутра у свом микросвету, обузети једним јединим питањем: Како прегурати дан? Ношени невољама и сновима о бољем животу, наши ликови покушавају да се повезу са пулсом и динамиком живота у великом граду. Трагајући за егзистенцијом, они се срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарењима. Озбиљни у тим својим покусајима, они су симпатични, драги и добронамерни – а догађаји чији су они протагонисти су на ивици апсурда, бизарности и комике.


Главни јунак приче је СТАВРА (Тихомир Станић), ситни преварант, сналажљив и домишљат. Он живи у околини Београда и преживљава радећи све и свашта. Ставра продаје шасије аутомобила које скупља са оближњег аутопута, таксира на дивље, топи свеће украдене са гробља, притом издржава стару мајку (Мира Бањац), жену (Анита Манчић), млађег брата занесењака (Борис Миливојевић), шурака (Миленко Павлов) и два сина, који још нису кренули својим путем. С друге стране, Ставрина два брата су се наизглед снашли. Старији брат Стојке звани ГЛАДИОЛА (Радош Бајић) на гробљу држи продавницу погребне опреме и ресторан за парастосе, а млађи МИКА АРМУНИКА (Марко Живић) је музикант, свира по кафанама, протажира богату ћерку гастарбајтера, која би желела да постане музичка звезда.


Приче о догодовштинама Ставре, његове браће, рођака као и мноштва других занимљивих ликова, заправо чине социјално и сатирично сведочанство о савременом друштвеном тренутку, а истовремено су и одлична прилика да се, кроз једанаест једночасовних епизода, телевизијска публика разоноди, релаксира и до суза насмеје.


Улоге у ТВ серији “Пси лају, ветар носи” тумачи велики број еминентних глумаца из Србије и региона. Међу њима су, као што смо већ поменули, Тихомир Станић, Анита Манчић, Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Бора Стјепановић, Борис Миливојевић. Ту је и чувени глумац из Македоније Данчо Чевревски, професор глуме на универзитету у Скопљу, који је после више од 20 година поново заиграо у српском пројекту, затим Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јефтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Ђорђе Ерчевић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Ненад Хераковић и многи други.

 

Редакција: Документарни и страни програм