latinica  ћирилица
ЦРНА ГУЈА
ЦРНА ГУЈА
18:45
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
ЦРНА ГУЈА

ЦРНА ГУЈА серија, 28 епизода, од 27.6. пон – пет у 18.45

Серија почиње 1485. године док Енглеском влада Ричард ИИИ. и завршава 1498. владавином краља Ричарда ИВ. Серија прати догађаје везане уз његова другога сина Едмунда Црну Гују, војводу од Единбурга, који је на крају разријешен свих дужности.

Друга сезона Црне Гује смјештена је у доба краљице Елизабете И. Краљица је приказана као ексцентрична владарица склона чудним сновима који укључују коње. Црна Гуја у овој је сезони један од најближих краљичиних пријатеља. Уз Црну Гују појављује се и Болдрик, као једини лик који се константно појављује у све четири сезоне.

У трећој је сезони Црна Гуја батлер принца Џорџа у вријеме владавине краља Џорџа III. Принц Џорџ човјек је с много чарапа. Има чак 432.507 пари, а Црна Гуја тврди да не познаје никога с мањим мозгом од његова.

Четврта сезона ове популарне серије смјештена је у раздобље Првога свјетског рата. Црна Гуја сада је сатник у британској војсци који се налази на фронту и који се непрестано свађа, како с надређенима, тако и с подређенима. Задња епизода сезоне толико је дирљива и особита да је ушла у свјетске телевизијске анале.

 

Година: 1983

 

Земља: Велика Британија

 

Жанр: комедија

 

Форма: серија

 

Режија: Martin Shardlow

 

Сценарио: Richard Curtis, Rowan Atkinson, Ben Elton

 

Улоге: Rowan Atkinson, Elspet Gray, Tim McInnerny, Hugh Laurie, Stephen Fry, Rik Mayall, Miranda Richardson, Patrick Allen, Tony Robinson, Brian Blessed, Robert East

 

Редакција: Документарни и страни програм