latinica  ћирилица
Куд пукло да пукло
Куд пукло да пукло
18:25
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Куд пукло да пукло

КУД ПУКЛО ДА ПУКЛО   од 21.09.       ПОН-ЧЕТ    18.25

2. сезона популарне серије


Година: 2015

Земља: Хрватска

 

Жанр: драма, комедија

 

Број епизода: 160

 

Форма: теленовела

 

Режија: Кристијан Милић, Иван Павличић, Станислав Томић и Роберт Орхел

 

Аутор: Владо Булић, Мирна Миличић

 

Креативни продуцент:Горан Рукавина

 

Продуцент:Сања Туцман

 

Глумци: Мирна Медаковић, Момчило Оташевић, Миран Курспахић, Јанко Поповић-Воларић, Ранко Зидарић, Сања Вејновић, Жељко Перван, Милан Штрљић, Миодраг Кривокапић, Барбара Вицковић, Еција Ојданић, Стјепан Перић, Владимир Посавец Тушек, Јелена Перчин, Иван Херцег, Петар Бурић, Моника Михајловић, Катја Рожмарић, Асим Угљен, Жарко Радић, Мислав Чавајда, Јагода Кумрић, Сузана Николић, Весна Томинац, Тијана Печенчић, Мате Гулин

 

Прва сезона завршила је сретним завршетком. Унуци су освојили насљедство којим су спасили село од оврхе, а остатак новца су одлучили уложити у градњу хотела "Ђурин сан" на сеоском земљишту. Док траје церемонија отварања хотела, у село долази непознати мушкарац – мафијаш Станислав (Ранко Зидарић) у потрази за дијамантима, но низом несретних комичних околности он гине у хотелу.

 

Дарио (Владимир Посавец Тушек), његов рачуновођа, долази у потрагу за њим и дијамантима и нема избора осим да се настани са својом обитељи у Оштровцу те покуша доћи до закопаног блага. Кад излуди од пропалих покушаја потраге за дијамантима, да би прикрио свој идентитет, Дарио се одлучи бавити пољопривредом. С временом открије да у томе ужива и да је у томе поприлично успјешан. Кроз рад на земљи, он се зближава са својим кћерима (Тина и Сара), те све мање мисли на дијаманте. Незадовољна чињеницом да је њен супруг одустао од потраге за благом, Миранда (Јелена Перчин) оставља Дарија. И док се Дарио зближава с Ане (Барбара Вицковић) и ужива у животу далеко од града, у Оштровац се, у опасном друштву, враћа Миранда, одлучна пронаћи дијаманте.

 

Катарина (Мирна Медаковић) и Дамир (Момчило Оташевић) живе у Ђуриној кући, недалеко од Миле (Милан Штрљић) и Зденке (Сузана Николић) који су им стално за вратом. Двије породице убрзо почињу излуђивати једна другу, појављује се низ хумористичних генерацијских и карактерних породичних несугласица.

 

Катарина је заједно с Томиславом одлучила инвестирати већи дио насљедства у хотел Ђурин сан, али се у пословање хотела превише не мијеша, то је препустила Мили. Обновила је дједову кућу у којој срећно живи с Дамиром и постала сеоска лијечница. Идилу сеоског живота повремено јој кваре само њени и Дамирови родитељи који на њу раде притисак да им што прије роди унуче.

Дамир је остварио све своје снове. Осим што се „осамосталио“ па сад живи своју идилу с Катом, опет ради у шуми. У некадашњем парку отворило се ловиште у којем ради као ловочувар. Живот му комплицирају, наравно, старци. Прије свега Зденка која се константно петља у његов и Катин живот, као да се не може помирити да сада живе сами па им се константно мота по кући, доноси храну, чисти и томе слично.
Миле је напокон директор. И то велебног угоститељског објекта, хотела Ђурин сан. Миле ће давати све од себе да би напунио хотел, унаприједио његово пословање, али како је Марко изводио већину радова, проблеми се појављују из дана у дан. Да ли су то проблеми са струјом, неисправне инсталације воде, хотел је у константним поправцима и радовима.

Стипе у новој сезони постаје шеф осигурања хотела 'Ђурин сан'. Како у Оштровац стиже нови млади полицајац, Стипе ће наћи заједнички језик с њим и видјети у њему могућност да га подучи својим старим полицијским триковима.

Зденка је потпуно фокусирана на Дамира и Кату. Као и свака мајка, пред свог сина јединца увијек поставља још један задатак који он има извршити. А то је у овом случају – унуче. Она ће покушавати све како би Кату и Дамир што прије наговорила на дијете, а када посумња да можда имају медицинских проблема, у помоћ ће дозивати и сеоске бабе врачаре како би „лијечиле“ млади пар што ће изродити низ неспоразума и конфликата на релацији с Катарином.

 

Свето је постао предсједник Одбора, а дућан препустио Јосипу. Изгрижен љубомором, и даље се сукобљава с Милом, директором хотела, при чему Зденкина присутност додатно потпирује сукоб двојице ривала. Свето ради све како би Мили загорчао живот и отежао пословање хотелу.

Барбара је и даље учитељица, једнако набрушена на нове досељенике. Ипак, у Сари види прилику за своју школу те ју силом жели уписати у њу.

Диана и Јосип живе у кући са Светом. Јосип је преузео очев дућан, а Дијана ради оно што најбоље зна – фризира и уљепшава туристице.

Томислав и Сњежана су ожењени, имају дијете, живе у Загребу и повремено свраћају у Оштровац; дио свог насљедства такођер су уложили у хотел и очекују дио добити.

Ане је главна кухарица у хотелу која брани финансијске интересе Сњежане и Томислава те често долази у сукоб с Мирандом. С временом се зближава с Дариом и његовим кћерима.

Крешо је још увијек у процесу развода од своје супруге Ренате, али та процедура траје и траје. Крешо је у међувремену отворио консултантску фирму за извлачење новца из европских фондова па ће се ускоро ангажовати и око неких сеоских пројеката. У село свраћа повремено, углавном кад има неки конкретан посао везан за њихове пројекте.

Милица се оштро противила улагању у хотел, али није успјела сломити Томислава и Сњежу који су ипак ту одлучили уложити новце првенствено због Ане која заједно с Милом води хотел, у својству домаћице.
Милица се зато константно петља у рад хотела стварајући тако Мили проблеме и непрестано улазећи с њим у конфликте. Она је пуна идеја како унаприједити пословање хотела, али наилази на константан отпор код Миле који не воли да му се, као директору, итко мијеша у посао.
Марку се чинило да му живот не може бити бољи. Кћер му је наслиједила велике новце, потом одлучила отворити хотел и њему повјерила изградњу истог. Све је било идеално до отварање хотела када је због његових неисправних инсталација цијело село умало страдало па је Ката морала платити штету, а ту је и Станислав, први гост хотела који је погинуо захваљујући тим истим неисправним инсталацијама. Вишња на тој точки напокон доживљава потпуни слом живаца и одлучује се растати од Марка тако да он досељава код Кате, и сада има нову мисију – спасити брак с Вишњом.

 

Од нових ликова упознат ћемо и сеоског полицајца Мату (Петар Бурић), Даријеве кћерке Тину (Моника Михајловић) и Сару (Катја Рожмарић), те бројне друге ликове које ће живот у Оштровцу учинити врло живописним и забавним.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 1.

 

Дан је свечаног отварања хотела „Ђурин сан, финанцираног од Ђуриног насљедства, и ужурбано се ради на задњим припремама. Љубоморни Свето, љут што се Ђурин новац уложио у приватни бизнис, а не у село, пријављује Електри илегално пословање те хотел остаје без струје. Када Миле, директор хотела, омогући хотелу струју - опет илегалну, Свето негодује те га Стипе закључа у собу док не заврши свечаност. У потрази за дијамантима, у Оштровац долази Станислав. Смјешта се у хотел као први гост те се баца на трагање и копање, глумећи да испитује терен јер се планира бавити пољопривредом. Након цјелодневног копања, разочаран се враћа у хотел, гдје је у тијеку свечаност отворења. У тренутку паљења хотелског натписа, настаје кратки спој: хотел остаје без струје, Станислава стресе струја и изазове му срчани удар те он, тетурајући мрачним стубама, пада равно пред рецепцију хотела. Налазе га згрожени Марко и Миле и постају свјесни да је отварање хотела угрожено, пошто им је већ први гост мртав. Иако невољко, Стипе им помаже сакрити леш у собу. И док тројац скрива мртвог Станислава, а сељани славе отворење хотела, Свето покушава побјећи кроз прозор. Но, због кратких плахти, он пада на грађевински отпад те остаје непомично лежати. Сав у паници, Миле растјерује госте дома те са Стипом налази беживотног Свету...

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 2.

 

Свето је ипак жив и љутит на Милу! Уз то, у хотел стиже и бијесна Барбара с цркнутом микровалном, оптужујући Милу да је због његовог илегалног спајања на струју настао кратки спој, који јој је уништио сву бијелу технику. И док Свето и Барбара одлазе код Катарине по одштету, Миле, Марко и Стипе износе Станиславово тијело умотано у тепих, остављају га крај рупе коју је копао тражећи дијаманте, те одлуче чекати да нетко од сељана нађе леш. Нестрпљиви Миле жели „убрзати ствар - води Зденку у бербу дивљег лука желећи да га она нађе. Но, када угледа тијело, Зденка пада у несвијест. Миле је у паници! За то вријеме, Катарина не пристаје на Светину процјену штете на апаратима, увидјевши да је пљачка. Свето одлази до Марка и пријети полицијом. Марко се успаничи на сам спомен полиције и пристаје на све захтјеве. Када Вишња сазна да је Марко потрошио сав Катин новац, Марко Вишњи, Кати и Дамиру исприча све о смрти у хотелу. Вишњи је то превише и тражи развод, а Дамир се одлази обрачунати с оцем. Свето мора преузети све обвезе око леша јер је нађен на сеоској ливади. Свето негодује, а када коначно пристане, мртвацу зазвони мобител. На телефону је Дарио који, сазнавши вијест о смрти, креће са женом у Оштровац особно преузети бригу око леша.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 3.

 

Вишња је одлучила оставити Марка који је у потпуном порицању стања ствари. Увјерен је да ће се Вишња вратити након што реновира кућу и претвори је у вилу. Катарина је забринута за оца. У Оштровац стиже брачни пар Жеравица: Дарио, Станиславов рачуновођа, и његова супруга, Миранда, која жели одмах пронаћи скривене дијаманте. Премда Дарио жели само мир, нормалан живот и посао, она инзистира да остану док не пронађу скривено благо. Пред Оштровчанима она глуми Станиславову нећакињу, наговара Дарија да сахрану обаве у Оштровцу те успијева добити смјештај у истој соби у којој је боравио њезин 'ујак'. Но, када не успију пронаћи дијаманте, Миранда одлучи, на Даријеву жалост, остати у Оштровцу још барем тједан дана те, уз помоћ Свете, креће у раскошну организацију спровода за свог 'ујака'.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 4.

 

Миранда организира сахрану за Станислава. На Светину срећу, а Даријеву жалост, не штеди при одабиру гробнице, свећеника, пјесме итд. Нетом прије сахране, Ане, која не подноси Миранду и њезин бахатлук, доноси Дарију Станиславов опрани прслук у којем је нашла папирић, односно, карту поља закопаних дијаманата, те Дарио и Миранда крећу копати. Када их у послу затекне Стипе, они му слажу што раде те он одлази. Ипак, забринут је да нису открили да је тијело премјештено. Када не нађу дијаманте, разочарани Дарио и Миранда одлазе на спровод, на којем Марко пуца и расплаче се. Наиме, добио је папире за развод и то јако тешко подноси. И док Катарина одвлачи Марка са сахране, њему испада ножић. Када Дарио нађе ножић и схвати да су на њему Станиславови иницијали (С.Т.), Миранда скроји причу да је Марко убојица који је украо дијаманте и зато је, притиснут грижњом савјести, плакао на сахрани. Марко својим кукањем излуђује Кату и Дамира. И док Катарина схваћа да мора нешто подузети и наговара сломљеног Марка да оде у Загреб и покуша се помирити с Вишњом, Миранда је сигурна да има главног осумњиченика за дијаманте. То је Марко Дошен и она је спремна подузети све да то докаже.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 5.

 

Миранда је у акцији! Како би испитала могућност да су дијаманти код Марка, она му понуди да га одвезе до Загреба, а Дарију нареди да остане у Оштровцу и пази на остале сељане, на што Дарио невољко пристаје. Марко пун наде долази у Загреб и куца Вишњи на врата, али она га тјера. Очајан Марко зове Крешу у помоћ, ни не слутећи да ће тај његов поступак учврстити Мирандине сумње да је управо он узео дијаманте. Миле је узбуђен јер у хотел долази ловачка скупина. Мисли како је то велика прилика за хотел „Ђурин сан и спрема им савршену добродошлицу. Када Свето сазна за долазак ловаца, одлучи саботирати Милин посао. Зауставља прилаз према хотелу необичним радовима на цести. Ипак, Миле и Стипе осујете Светин покушај саботаже те, на Светину жалост, успију довести ловце у хотел.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 6.

 

Томислав и Сњежана враћају се у Оштровац с бебом. Уморни од сталног бебиног плача, надају се одмору, али Ане их одмах запошљава. Иако мора чувати бебу, Томислав одлази с дечкима пити, гдје открије да је беба мирна једино у Дамировим рукама. Будући да не могу копати по дану, Дарио се одлучи отићи с ловцима, а Миранда ангажира Диану да јој направи фризуру. Но, хауба изазове преоптерећење те хотел још једном остаје без струје, а Миранда без фризуре. Како би орасположили депресивног Марка, Катарина и Дамир га шаљу на пецање, а Дамир му чак допусти да лови тамо гдје се не смије. За то вријеме, Миле се улизује ловцима док их води у шуму, а све како би написали добар чланак. У шуми им се придружује Свето који ловцима трача пројект хотел. И док Миле бијесни на Свету, а Дарио својим кихањем живцира ловце, Марко, нервозан јер ништа није уловио, у поток баца динамит: риба погоди Дарија и он пада у несвијест, а ловци обустављају лов и желе напустити село. И док се Дамир труди заташкати ствар и покрити Марка, а Томислав схваћа да је у урнебесу око експлозије потпуно заборавио бебу, Ђурином кућом почиње се ширити неподношљив смрад. Марко има нову идеју...

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 7.

 

Кате и Дамир очајавају због Марка који је одлучио смрдљиву рибу продати сељацима. Након што му Ане да идеју да је усоли или дими, Марко се баца на посао. Томислав схваћа да је погријешио и одлази се испричати Сњежани, која је у међувремену дала бебу на чување Миранди, те слаже Томиславу да беба спава. Ипак, убрзо буде откривена. Када ју Томислав оптужи да лаже и ради исте ствари као и он, они се посвађају и Томислав се враћа код Дошенових. Миле сазива састанак Мјесног одбора на којем се, на Светину жалост, изгласа градња одашиљача на мјесном земљишту. Миранда и Дарио на то полуде па одлучују откупити земљиште како би заштитили своје дијаманте. Свето се одушеви па сазива јавну расправу о томе је ли селу важнији Интернет или новац од продаје земљишта? Уочи јавне расправе, Свето обавијести Жеравице да од њих очекује да селу објасне све о органској пољопривреди - о чему они немају појма.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 8.

 

Као и Жеравице, и чланови Одбора морају представити своју опцију. Како нитко од њих не зна ништа о Интернету, Миле за помоћ ангажира Јосипа, што разбјесни Свету. На јавној расправи обје опције имају проблема с презентацијом, но Миранда на крају успијева придобити сељане обећањем да ће их запошљавати. Ипак, на поновљеном гласовању одборници остају при првотној одлуци и опет изгласају одашиљач, не обазирући се на реакције Свете и сељана. Марко је заузет својим пословним планом с димљеном рибом, но наилази на проблеме покушавајући доћи до новца за пиљевину: Томислав му одбија посудити новац, а Катарина га ухвати у покушају крађе, па напосљетку новац 'посуђује' из хотелске благајне, што разљути Катарину и Ане. Након што замало запали шталу, Катарина одлучи на неко вријеме с Дамиром се смјестити код његових. Зденка је одушевљена развојем ситуације. Сњежана се тешко носи са захтјевном бебом, а још теже с Аниним ударничким темпом, што изазива трзавице између ње и Томислава. Напокон се ипак помире и одлуче побјећи у Загреб. Како би их Ане пустила, лажу јој да је Томислав добио посао.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 9.

 

Свето не одустаје од своје намјере па пред хотелом организира просвједе против постављања одашиљача на земљу коју жели продати Дарију и Миранди. Када у хотел стигну нови гости, Миле не може рискирати лошу репутацију с просвједима па бјесни на Свету због зле саботаже. Унаточ Милиној услужности, гости не могу издржати притисак лудог села у просвједима па бјеже из хотела. Миле полуди и напада Свету, који му бјежи по селу. Уморни и стари, напосљетку склапају договор... Марко наставља са својом сулудом идејом о погону за димљену рибу, а Катарина и Дамир покушавају наћи мир у Милиној кући. То није лако уз Зденку која све контролира - од уређења Дамирове собе (распела и таблетића), до прехране и одржавања куће. Катарина је на рубу живаца. Након што их нападна Зденка затекне ин флагранти, Катарина полуди и одлучи се под сваку цијену вратити кући.

 

Куд пукло да пукло 2, епизода 10.

 

Миле и Свето су склопили договор: биковање на дану Св. Хуберта ће показати хоће ли Миле добити одашиљач или ће Свето продати земљу. Миле увиђа да хотел баш и не послује најбоље и добива идеју: жели да се прослава светог Хуберта пресели испред хотела, што предложи на састанку Одбора. Свето и Барбара су против те Одбор на крају одлучи да ће Оштровац имати двије прославе. Свето одлучи потплатити Славу да судјелује у његовом тиму како би си осигурао побједу у биковању. Но, незадовољни властитим тимом, Миле и Свето одлуче преотети Славу од Свете. С друге стране, Дарију се не да припремати за вјежбање па се покушава извући на алергију, али Миранда је упорна. Вишња изненада долази у Оштровац и жели да Марко одмах потпише папире за развод што он демонстративно одбија. Из пркоса, у Марку се рађа нова идеја: жели на прослави Св. Хуберта приредити упризорење повијесне легенде те моли Барбару да му помогне око писања текста за будућу представу.

 



 



 

Редакција: Забавни програм