latinica  ћирилица
ТРАГ | 15/07/2013 | 11:14

ОДРЖАН ВЕЛИКИ КОНЦЕРТ ПОВОДОМ НОВОГ АЛБУМА “ЗАВЈЕШТАЊЕ”

Синоћ је на препуној тврђави Кастел етно -група "Траг" одржала концерт, поводом новог албума под називом “Завјештање”, у издању Музичке продукције Радио-телевизије Републике Српске. Чланови групе жељели су да се одуже за 10 година вјерности својим слушаоцима и поштоваоцима доброг етно - звука, па су за нови албум припремили 14 пјесама са простора Балкана.


Промоција новог албума "Завјештање" етно групе Траг"

На концерту је промовисан и спот за пјесму “Црвен цвете” у продукцији Радио - телевизије Републике Српске. Режисер и сценариста спота је Драган Радетић, а монтажер Синиша Жигић. Слиједећи трагове народног предања, група “Траг” је овим пјесмама удахнула свој лични израз, али и дух нашег времена, не нарушавајући суштинску, народну компоненту.

Дугогодишња успјешна сарадња са Музичком продукцијом Радио - телевизије Републике Српске крунисана је у јулу 2013. године, издавањем другог албума групе “Траг”, под називом “Завјештање”. На албуму је 14 пјесама са простора Балкана. Пјесме су снимљене у Студију 4 и Digital boyler, у Бањалуци.


За ово кратко вријеме МП РТРС-а издала је албуме разноврсних музичких жанрова, а “Завјештање” је осмо издање, иза којег с поносом стоји цијела екипа Музичке продукције.

 

Дуња Ивић