latinica  ћирилица
ALEXANDRIA | 03/07/2013 | 12:16

"ПРО БОНО” ЗА СВЕ

Промовисан други албум групе Алеxандриа

Синоћ је у Бањалуци промовисан албум “Про Боно” групе Александрија, у издању Музичке продукције РТРС-а. На траси Народног позоришта Републике Српске бројни гости, представници медија и љубитељи доброг звука имали су прилику да чују 9 нових пјесама. У официјелном дијелу вечери говорили су Маја Татић, у име Музичке продукције РТРС-а, Влада Неговановић продуцент албума, Александар Мутић копродуцент и момци из "Александрије". Након тога, "Александрија" је са бине присутним приредила одличну забаву мини-концертом и тако се захвалила на указаној подршци.

Један од најпопуларнијих домаћих бендова "Александрија" , након више од годину дана од изласка “Активног радио материјала”, својим фановима поклонила је албум “Про Боно” са 9 пјесама, које се бесплатно могу преузети са сајта РТРС.

“У протеклих годину дана настајале су пјесме у које смо уложили енергију, страст, љубав и таленат и сада је вријеме да нови албум угледа свјетлост дана”, изјавио је гитариста и вокал групе, Тибор Тишма.

На албуму се налази девет пјесама које су рађене у студију Владе Неговановића, једног од најбољих музичких продуцената на овим просторима.

Група "Александрија" основана је 2006. године у Аустралији, гдје је објавила један албум на енглеском језику, са ауторским пјесама Тибора Тишме, који је и идејни творац бенда. Године 2011. снимају албум "АКТИВНИ РАДИО МАТЕРИЈАЛ", у издању Музичке продукције Радио -телевизије Републике Српске.

Чланови бенда "Александрија" 11. јула наступају на Фусион бини "Егзита" , најбољег фестивала у југоисточној Европи.

http://www.rtrs.tv/muzprod/izdanja.php?id=247



Божица Мирковић